Prima mașină electrică Mercedes-AMG se va lansa anul acesta

Publicat miercuri, 31.03.2021 11:25 de Lestyan Bela

Mercedes-AMG a confirmat că se pregătește de lansarea primului model electric de perfoRmanță. Mașina va fi sub brandul EQ și va putea atinge 100 km/h în mai puțin de 4 secunde.

Divizia AMG a brandului Mercedes-Benz au în plan să lanseze anul acesta primul model electric ce va purta sigla AMG. La bază, mașina va fi similară modelelor EQ, dar inginerii AMG vor acorda mai multă atenție manevrabilității și accelerației. Două astfel de mașini se află în faza de dezvoltare.

Ambele mașini vor avea câte un motor electric în față și în spate. Ele vor fi alimentate de o baterie litiu-ion de 400 de volți, iar sistemul AMG i-Booster va combina recuperarea energiei prin frânare cu frânarea hidraulică.

Germanii susțin că aceste mașini vor avea echivalentul în putere cu motoarele V8 twin-turbo de pe actualele modele AMG. Accelerația de 0 la 100 km/h se va realiza în mai puțin de 4 secunde, iar viteza maximă va fi de 250 km/h.

Spre deosebire de modelele EQ, versiunile AMG vor primi modificări pe parte de design. Elemente de caroserie specifice AMG vor fi adăugate, iar interiorul va beneficia de scaune sport și ornamente dedicate AMG. Sistemul multimedia MBUX va primi, de asemenea, noi funcții pentru a se adapta stilului sportiv. Și nu în ultimul rând, mașinile electrice AMG vor fi echipate cu generatoare de sunet pentru a le deosebi de celelalte modele EQ.

Via: motor1.com

  • Brabus, miercuri, 31.03.2021 12:10

    Tot asa o sa se semneze in continuare pe blocul motor inginerul care a asamblat motorul manual?

  • zarnesteanu, miercuri, 31.03.2021 12:41

    @Brabus, nu e inginer, e un tehnician. Dar e drept ca e un tehnician german.

  • inexorabil, miercuri, 31.03.2021 19:04

    Cum aşa, fratziwear? Păi cine ne garantează că aceste electroase de…înaltă performanţă nu vor ajunge în mâinile lui…coca & piţ, astfel încât să continue reţeta obişnuită de metehne, gen depăşiri riscante, acceleraţii nesăbuite în oraş, pătrundere pe plajă şi în apa mării ş.a.m.d. Hm? În acest caz, va mai conta fenomenul de substrat: “putoarea fosilă” sau “protecţia mediului” ? Oricum, să ne lămurească expertul în tipologie suburbană – nimeni altul decât renumitul, unicul, inconfundabilul Mafănel.