Presa germană: Volkswagen va decide cel târziu în iunie dacă vinde Bugatti către Rimac

Publicat luni, 22.02.2021 15:41 de Paul Cosma

Grupul Volkswagen va lua o decizie cu privire la posibila vânzare a mărcii Bugatti către croații de la Rimac până la jumătatea acestui an, potrivit declarațiilor făcute de șeful Porsche în presa germană.

În toamna lui 2020, au apărut informații neoficiale privind o mutare importantă pe piața auto. Presa internațională vorbea despre o tranzacție prin care Bugatti ar urma să ajungă în posesia Rimac după ce grupul VW ar fi decis să renunțe la brandul francez. 

La vremea respectivă, surse apropiate de situație spuneau că tranzacția a fost deja aprobată de șefii VW și că mai are nevoie de “undă verde” din partea Consiliului de Administrație.  

Informații proaspete pe acest subiect au apărut în presa germană, care a obținut un comentariu din partea lui Oliver Blume, șeful Porsche AG, companie ce deține 15% din acțiunile Rimac. 

“La ora actuală extinsă discuții intense despre cea mai bună metodă prin care să dezvoltăm Bugatti. Rimac ar putea să joace un rol important în această ecuație. Există mai multe scenarii, dar cred că subiectul va fi tranșat de grup în prima jumătate a acestui an,” a spus Blume. 

Una dintre ipoteze este vânzarea Bugatti către Rimac la schimb cu o creștere a pachetului de acțiuni pe care Porsche îl deține în cadrul constructorului croat. 

Se vehiculează și ideea prin care Volkswagen va vinde Bugatti pentru tehnologiile dezvoltate și oferite de producătorul de hypercar-uri electrice. 

Via Reuters

  • mircea badea, marţi, 23.02.2021 02:43

    totusi, cine e rimac? si de ce ar vrea bugatti?

  • someone23, marţi, 23.02.2021 11:28

    saracul bugatti, nu poate sta prea mult locului ( a se citi in curtea unui producator / investitor ).

  • vlad, marţi, 23.02.2021 13:26

    Ciudat. Bugatti la schimb cu "o parte din actiuni" de la Rimac. Nu are sens.

  • someone23, marţi, 23.02.2021 14:30

    @ vlad; ba are sens, pt ca vw are nevoie de suport pt ev, iar rimac exact asta este

  • Calingura, marţi, 23.02.2021 18:28

    Miroase a peste, a spalare de bani, a combinatii guvernamentale. Bugatti este o piatra prea pretioasa ca sa o dai doar pe tehnologii care maine pot deveni invechite sau pe know how pe care l-ai putea avea recrutand vreo 2 ingineri de acolo. Raman la parerea ca afacerea reala e in alt strat.