PREMIERĂ: O uzină Volkswagen a produs mașini doar cu energie solară

Publicat marţi, 01.10.2024 16:18 de Tiberiu Safta

O uzină Volkswagen din Polonia a reușit, în premieră, să producă mașini numai prin utilizarea energiei solare. La fabrica din orașul Wrzesnia sunt produse modele comerciale.

Constructorul german a avut parte recent de un moment istoric. O uzină de-a sa, aflată în Polonia, a reușit să producă mașini doar cu ajutorul exclusiv al energiei solare. Fabrica unde acest lucru a fost posibil este situată în orașul Wrzesnia, iar această uzină se ocupă cu producția de modele comerciale.

Vestea vine la scurt timp după finalizarea unor investiții care au constat în montarea a 25.000 de module de panouri solare la uzina poloneză. Aceste panouri au o capacitate maximă de 15.2 MW. Ferma solară de la această fabrică a fost construită în două faze. Prima fază a fost finalizată anul trecut, în timp ce a doua fază a fost terminată în acest an.

"Noua centrală fotovoltaică de la fabrica Wrzesnia este un pas major către autosuficiența energetică deplină, dar și către o producție durabilă și ecologică", a declarat Stefanie Hegels, CEO-ul filialei Volkswagen Poznan.

Grupul Volkswagen și-a propus ca toate uzinele sale să devină neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2040.

via Profit