Porsche dezvaluie Boxster RS 60 Spyder

Publicat marţi, 27.11.2007 13:38 de Robert Gherghe

Porsche lanseaza o noua versiune a modelului Boxster. RS 60 Spyder este un omagiu adus masinilor de curse.

Porsche a prezentat primele fotografii oficiale ale unei noi versiuni a roadster-ului Boxster. Lansarea oficiala a noii versiuni este programata saptamana viitoare in cadrul salonului Auto de la Bologna.

Noul model, denumit Boxster RS 60 Spyder, a folosit ca sursa de inspiratie masinile de curse ale anilor 60. Sursa primordiala a celei mai recente noutati Porsche este modelul de curse Porsche Type 718 RS 60 Spyder.

Folosind Boxster S ca model de baza , designerii germani au finisat intr-un mod unic spoilerul fata la noua versiune . Jantele de 19 inch Porsche SportDesign, un sistem de evacuare cu doua tevi de esapament, sistemul de stabilitate PASM (Porsche Active Suspension Management) si cei 303 CP ai motorului contureaza un pachet de performanta pe care producatorul german a dorit sa-l intregeasca in noua versiune Boxster.

Modelul Boxster RS 60 Spyder este valabil doar in nuanta Silver GT si doar cu interiorul Carrera Red, constrastul culorilor de la exterior la interior fiind o alta nota de originalitate a supercarului Porsche.

RS 60 Spyder va fi disponibil in showroom-uri in luna martie a anului viitor si va avea un pret de pornire de 53.500 de euro. Porsche a anuntat ca va produce doar 1.960 de exemplare ale acestei versiuni Boxster.