Poliţia din Australia avertizează şoferii: "Nu vă bazaţi pe indicaţiile Apple Maps"
Poliţia din Mildura, un oraş din Australia, sfătuieşte şoferii cale călătoresc în regiune să evite folosirea Apple Maps pentru a ajunge în respectiva localitate, din cauza unor erori serioase de localizare.
Poliţiştii din Mildura, un oraş din Australia, au rugat şoferii să fie precauţi în utilizarea iPhone-ului pentru a ajunge în oraşul lor. Potrivit testelor derulate de poliţişti, indicaţiile furnizate de Apple Maps localizează oraşul Mildura la 70 de kilometri distanţă de adevărata sa poziţionare. Poliţiştii au organizat aceste teste pentru a descoperi motivul pentru care au gosit o serie de şoferi în deşert, fără apă sau hrană, care susţineau că au ajuns acolo respectând indicaţiile sistemului de navigaţie lansat odată cu sistemul de operare iOS 6. Din fericire, niciunul dintre şoferii care s-au rătăcit nu a decedat în urma experienţei din deşert, respectiva zonă neavând nici acoperire pentru reţelele de telefonie mobilă şi nici surse de apă, totul peste temperaturi maxime de până la 46 de grade Celsius.
Poliţiştii au anunţat deja reprezentanţii companiei din Coupertino pentru a rezolva această problemă gravă cu sistemul de navigaţie integrat în respectivul sistem de operare. Pentru a fi precauţi, poliţiştii le sugerează tuturor şoferilor care călătoresc în statul Victoria să se bazeze pe alte forme de cartografie pentru moment, incluzând şi hărţile convenţionale. Cei de la Apple au emis deja o actualizare pentru programul lor de navigaţie, care nu se află la prima abatere de acest gen.
Printre eşecurile celebre ale aplicaţiei Apple Maps se numără afişarea unor imagini greşite în anumite zone, cum ar fi înclinaţii suspecte ale unor monumente celebre, lipsa capitalei Israelului, oraşul Ierusalim nefiind afiliat niciunei ţări, poduri detaşate de şosea şi multe altele, notează americanii de la Forbes. Cei de la Apple au întâmpinat asemenea probleme după ce şi-au dezvoltat propria aplicaţie de navigaţie în baza datelor furnizate de 24 de surse diferite, cum ar fi date de hărţi de la Tom Tom, informaţii privind magazinele şi restaurantele de la YELP şi date de trafic de la Waze. Aparent, 1% din informaţiile respective prezintă erori, iar cei de la Apple se străduiesc să le repare în cel mai scurt timp.
Via Guardian