Piata auto americana va scadea in aprilie cu 33%

Publicat vineri, 24.04.2009 12:35 de Bogdan Mirică

Expertii J.D. Power au analizat primele 16 zile ale lunii aprilie si au estimat o scadere cu 33% a vanzarilor pe piata auto.

Piata auto americana a scazut drastic de la inceputul lui 2009 iar predictiile pentru lunile urmatoare nu sunt deloc imbucuratoare. Un studiu recent, emis de celebra companie J.D. Power anunta ca luna aprilie va pastra o evolutie negativa a vanzarilor.

In primele 16 zile ale lunii constructorii au inregistrat aceleasi rezultate slabe, cu aproximativ 33% mai mici decat in aceeasi perioada a anului 2008. J.D. Power anunta ca aceasta tendinta se va pastra pana la sfarsitul lunii, livrarile urmand sa totalizeze aceeasi scadere cu 3%, pana la 668.000 de unitati. Toate vanzarile de automobile de pe piata americana, inclusiv flotele, ar putea atinge o cifra totala de 853.000 de unitati.

In aceasta situatie, la sfarsitul anului 2009 am putea asista la un numar de 8.5 milioane de unitati vandute. Lucrurile par insa sa se insenineze in viitorul apropiat, J.D. Power estimand o creste cu 20 de milioane de vehicule a cererii in urmatorii cinci ani. Cresterea se va realiza pe fondul unei economii in revenire si pe baza unei revigorari a pietei imobiliare.

Oficialii J.D. Power au declarat ca "se asteapta la o imbunatatire a pietei spre sfarsitul lui 2009, ceea ce va duce treptat la o industrie solida cu o crestere fundamentata, pe termen lung".

via | CarScoop