Noul Bentley Flying Spur: cea mai puternică berlină a mărcii are un motor hibrid de 782 CP

Publicat miercuri, 11.09.2024 11:17 de Tiberiu Safta

Bentley a prezentat oficial noua generație Flying Spur. Noul model este cel mai puternic sedan de serie produs vreodată de marca britanică, datorită unui motor V8 hibrid de 782 de cai putere.

A venit timpul să facem cunoștință cu noua generație Bentley Flying Spur. Cea de-a 4-a iterație a berlinei de lux renunță la celebrul motor W12 în favoarea unui propulsor V8 hibrid. De altfel, noul model este cel mai puternic sedan de serie din istoria Bentley.

Asta pentru că, sub capota noului Flying Spur, se ascunde un motor V8 de 4.0 litri bi-turbo, care funcționează împreună cu un motor electric integrat în cutia de viteze. De unul singur, motorul V8 dezvoltă 600 de cai putere, în timp ce motorul electric livrează 190 de cai putere. În total, motorul hibrid al noului Bentley Flying Spur oferă 782 de cai putere și un cuplu de 1000 Nm.

Chiar dacă motorul noului Flying Spur are cu 4 cilindri în minus față de vechea generație, acesta oferă un plus de 147 de cai putere față de vechiul model. Cu acest motor, noul model accelerează de la 0 la 100 de km/h în 3.5 secunde și este mai rapid cu o jumătate de secundă față de vechea generație.

Motorul electric este integrat în cutia de viteze automată cu 8 trepte și cu dublu ambreiaj. În modul de rulare electric, noul Bentley Flying Spur are o autonomie de 76 de kilometri și poate circula până la o viteză maximă de 140 de km/h. Partea electrică este alimentată de o baterie de 25.9 kWh, care poate fi reîncărcată în 2 ore și 45 de minute la un curent maxim de 11 kW.

Alături de noul motor mai puternic hibrid, noul Flying Spur primește și câteva noutăți vizuale. Ornamentele de decor sunt finisate în culori întunecate, iar modelul primește o grilă cu un design nou. Inclusiv bara din față și difuzorul aerodinamic sunt redesenate. Opțional, poți alege pachetul vizual Styling Specification, care aduce un pachet aero vopsit în culorile caroseriei sau finisat în fibră de carbon. Exteriorul este completat de jante noi de 22 de inch.

Noutățile continuă și în habitaclu. Aici, scaunele primesc cusături aranjate în forma unor romburi 3D. Aceleași forme sunt prezente și la panourile portierelor, dar și în interiorul montanților B. Noul model este dotat cu ecranul central Bentley Rotating Display, iar instrumentarul poate fi analog sau digital, după preferințe. Există și opțiunea de a avea un bord simplu, fără ecranul central rotativ.

Tot opțional, este disponibil și pachetul Dark Chrome Specification, care aduce ornamente din crom închis pentru mânerele portierelor, butoane și ramele din jurul incintelor audio.

O altă noutate este reprezentată de pachetul Wellness Seating Specification. Acest pachet aduce 4 scaune cu sistem de climatizare automată și reglare a posturii în timpul mersului. Aceste scaune mențin o temperatură optimă a corpului și variază presiunea asupra mușchilor ocupanților pentru a reduce oboseala în timpul unei călătorii.

Noul model beneficiază de tehnologia Performance Active Chassis, care integrează o suspensie activă și direcție integrală. Aici avem și un diferențial cu alunecare limitată controlat electronic, precum și o generație nouă pentru ESC. Amortizoarele primesc câte două supape pentru un nivel de confort mai mare, iar aici avem și tehnologie de vectorizare a cuplului, acționată cu ajutorul unui diferențial central.

La final, noul Bentley Flying Spur primește și noua aplicație My Bentley App Studio pentru sistemul multimedia. Deocamdată, constructorul britanic nu a anunțat prețurile noului model.

via Bentley

  • Dutz, vineri, 13.09.2024 00:18

    Chiar și verde arată impecabil!!! Uni sunt pe altă planetă.