Noi detalii despre versiunea plug-in hybrid a lui Hyundai Tucson: SUV-ul va avea tracțiune integrală și autonomie electrică de 50 de kilometri

Publicat joi, 10.12.2020 15:21 de Daniel Popescu

Versiunea plug-in hybrid a lui Hyundai Tucson va avea 265 de cai putere, tracțiune integrală și o autonomie electrică de 50 de kilometri. Bateria Li-Ion are o capacitate de 13.8 kWh și poate fi încărcată cu până la 7.2 kW.

La jumătatea lunii septembrie, Hyundai a prezentat primele imagini și informații oficiale despre noua generație Tucson. La vremea respectivă, constructorul sud-coreean a confirmat că SUV-ul va primi și o versiune plug-in hybrid, însă a menționat doar că aceasta va avea 265 de cai putere.

Hyundai a detaliat acum specificațiile tehnice ale noii versiuni, iar aceasta este echipată cu un motor pe benzină T-GDi Smartstream de 1.6 litri și un motor electric de 66.9 kW (91 CP) și 304 Nm. În această formulă, sistemul oferă în total 265 de cai putere și un cuplu maxim de 350 Nm.

Tucson PHEV are tracțiune integrală, iar puterea este transmisă prin intermediul unei cutii de viteze automată cu 6 trepte. Bateria Li-Ion integrată are o capacitate de 13.8 kWh, iar autonomia maximă în regim electric este estimată de Hyundai la peste 50 de kilometri pe baza standardului WLTP.

Acumulatorul poate fi încărcat cu viteze de până la 7.2 kW prin intermediul încărcătorul inclus.

Sistemul de tracțiune integrală beneficiază de tehnologia HTRAC care permite distribuția variabilă a puterii către roțile față și spate în funcție de condițiile de drum, în timp ce modul de condus Terrain Mode optimizează puterea, cuplul și frână pe baza configurației traseului.

De asemenea, pachetul SmartSense include numeroase sisteme de asistență, iar pe listă figurează Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Leading Vehicle Departure Alert (LVDA), Highway Driving Assist (HDA), Smart Cruise Control Curve (NSCC-C), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), Blând Spot-Collision Warning (BCW), Blind-spot Collision Avoidance Assist (BCA), Safe Exit Warning (SEW) sau Remote Smart Parking Assist (RSPA). Nu lipsește nici sistemul opțional Electronically Controlled Suspension (ECS).

Via Hyundai