Nissan și Honda consideră un parteneriat pentru producerea de componente ale mașinilor electrice

Publicat duminică, 07.07.2024 09:35 de Silvian Irimia

Producătorii japonezi Nissan și Honda iau în considerare utilizarea unui software auto standardizat și colaborarea în ceea ce privește încărcarea vehiculelor electrice, pași care ar putea reduce costurile acestora.

Nissan și Honda au declarat în martie că iau în considerare un parteneriat strategic pentru producerea de componente pentru vehicule electrice, pe măsură ce încearcă să câștige o cotă mai mare pe piața globală a mașinilor electrice. Al doilea și al treilea cel mai mare producător auto din Japonia se uită să dezvolte împreună sistemul de operare care controlează mașinile, în încercarea de a reduce costurile.

Nissan și Honda ar putea, de asemenea, să colaboreze pentru a îmbunătăți infrastructura de încărcare. Motivul ar fi pentru a-și crește competitivitatea în domeniul vehiculelor electrice. Cele două companii au declarat că explorează diverse colaborări.

Nissan (care a fost pionierul vehiculelor electrice de masă cu modelul Leaf în 2010) și Honda se confruntă cu o amenințare tot mai mare pe piața globală din ce în ce mai aglomerată a vehiculelor electrice, inclusiv din partea unor companii precum Tesla și producători auto din China și Coreea de Sud. Ambii producători japonezi au fost puternic afectați pe piața din China de trecerea consumatorilor la mașinile electrice ieftine.

Nissan a vândut puțin peste 50.000 de vehicule electrice la nivel mondial în primele cinci luni ale anului, reprezentând 3,5% din vânzările sale totale de 1,4 milioane la nivel mondial.

Pe cealaltă parte, Honda a vândut 3.190 de vehicule electrice în primele trei luni ale anului 2024, reprezentând 0,3% din vânzările sale globale de aproape un milion de vehicule în acea perioadă.

  • ., duminică, 07.07.2024 20:50

    Ce e băi, agramaților?

  • Dutz, luni, 08.07.2024 19:56

    Honda 0,3% BEV-uri, what??? Ăștia n-au auzit de la Edicii “români” ca viitorul este electric? Posibil să greșesc, dar nu-i văd bine de loc pe cei de la Honda.