Dacia pregătește un nou crossover subcompact: va înlocui Sandero Stepway

Publicat luni, 08.07.2024 10:27 de Tiberiu Safta

Dacia pregătește un nou model ce urmează să fie lansat în următorii 3 ani. Acesta ar urma să fie un crossover de dimensiuni mici care să îl înlocuiască pe Sandero Stepway. Noul model ar putea fi lansat în 2027.

Până la finalul acestui deceniu, Dacia va lansa nu mai puțin de 3 modele noi. Primul dintre acestea va fi noul Bigster, un SUV compact care va fi noul etalon al mărcii și care urmează să fie lansat anul viitor. Un alt model nou ar urma să fie noua generație Sandero, a cărei lansare este programată pentru 2028. Pentru prima dată, Sandero urmează să fie electric.

Însă, mai există încă un model pe care Dacia urmează să îl lanseze în următorii 3 ani. Este vorba despre un viitor crossover de dimensiuni compacte, care va fi plasat în gamă sub Duster ca dimensiuni. Asta pentru că, potrivit informațiilor apărute în presă, noul model ar urma să fie înlocuitorul direct al lui Sandero Stepway.

Din informațiile de până acum, noul crossover Dacia va avea o lungime de 4150 de milimetri, ceea ce înseamnă că va fi mai scurt cu aproape 200 de milimetri decât Duster. De asemenea, caroseria noului model va prelua mai multe elemente vizuale de la conceptul Manifesto, dar și de la prototipul Sandrider, care va concura la Raliul Dakar în 2025. Pentru că noul model va fi mai mare, acesta promite să ofere mai mult spațiu în habitaclu prin comparație cu Sandero Stepway.

Cel mai probabil, viitorul crossover al mărcii de la Mioveni va fi bazat pe platforma CMF-B a Grupului Renault, împărtășită cu Logan, Sandero, Duster și Jogger. Aceeași platformă va fi prezentă și la viitorul Bigster de serie.

În ceea ce privește motorizările, noul model ar urma să fie disponibil cu motoare pe benzină tradiționale sau cu sistem mild-hybrid. Tot în gamă ar urma să-și facă prezența și o motorizare hibridă, una alimentată cu GPL și chiar una electrică. Ceea ce nu se cunoaște până acum este dacă noul model va fi oferit cu tracțiune integrală sau doar cu două roți motrice.

Viitorul crossover Dacia urmează să fie un rival pentru modele ca Jeep Avenger și Fiat Grande Panda. Noul model ar urma să fie lansat în 2027.

via Carscoops

  • Dutz, luni, 08.07.2024 18:18

    Oare de de vorbim de posibile lansari prin 2027? Nu erau astea concept car-uri? Nu-i doar un caz izolat…

  • Al Bundy, luni, 08.07.2024 23:35

    Mașinile Dacia sunt total depășite de vremuri si de concurență! Am circulat cu nenumărate mărci de mașini dar marca Dacia e de departe cea mai slabă, din toate punctele de vedere... Nu denigrez pe nimeni si nimic dar sunt mult in urma concurenței...

  • dorin, marţi, 09.07.2024 11:07

    Alte rable de 2 stele , ca atat stie renault pt. fraierii care pun botul , cand pute piata de masini care mai de care. Un ex. , uitati-va la MG ! ce preturi are, ce teste euroncap , ce ofera si ce motorizari totul cu garantie 7 ani ! Treziti-va bieti romani , ca deaia ne-au batjocorit toti si ne-au calcat in picioare !

  • xxx, marţi, 09.07.2024 12:35

    Deci pana la urma vorbim de înlocuitorul gamei actuale! Nimic nou, in 2027 sunt deja 7 ani de la prima lansare. Personal nu sunt de acord cu afirmația ca masinile Dacia sunt total depășite de vremuri si de concurenta, vânzările spun alt lucru. Ca sa numai spun ca ceilalți încearcă de mult timp sa copieze conceptul. Este adevărat ca unele prestații ale mașinii sunt la limita din punctul meu de vedere. Cum acest lucru este subiectiv funcție de percepția fiecăruia, pot fi de acord cu Al Bundy, pentru el, Dacia este mașina cea mai de jos.

  • Banditos, marţi, 09.07.2024 14:27

    @dorin Personal prefer calcat in picioare decat sa invat sa mananc cu betisoare Fanii chinezismelor (electrice sau nu) sa si le bage fix in D.O.S. ! E destul ca le decartam banii de la ace brice si carice pana la telefoane, monitoare si calculatoare.