Mercedes CLS63 AMG ajunge la 300 de km/h după vizita Kicherer

Publicat luni, 24.09.2012 13:07 de Bogdan Mirică

Mercedes CLS63 AMG primeşte o serie de modificări estetice şi mecanice din partea tunerului german Kicherer. Graţie noului pachet, coupe-ul poate atinge 300 de km/h.

Kicherer a decis că actualul Mercedes CLS63 AMG nu este suficient de agresiv pentru clienţii săi. Tocmai de aceea tunerul german a gândit un kit de tuning special, capabil să sporească agresivitatea coupe-ului cu patru uşi, dar şi puterea ascunsă sub capotă.

Pachetul oferit de Kicherer presupune modificări minore pentru propulsorul V8 bi-turbo de 5.5 litri, care se bucură astfel de un ECU recalibrat. Mulţumită acestuia, puterea urcă de la 557 de cai la 625 de cai, iar cuplul motor ajunge la 860 de Nm, de la 800 de Nm. Mulţumită noilor resurse, coupe-ul poate ajunge la o viteză maximă de 300 km/h.

Pentru a putea ţine în frâu cei câţiva cai putere în plus, tunerul din Stockach oferă şi un nou sistem de frânare semnat de Brembo, ascuns în spatele unor jante forjate cu dimensiuni de 20 şi 21 de inch.

Alături de puterea mai mare, Kicherer oferă şi un pachet estetic nou. Acesta include extensii pentru spoilerul faţă şi spate, un deflector posterior care înglobează acum patru evacuări pătrate şi o culoare exclusivă, Start Graphite. Look-ul sportiv este influenţat şi de un kit care coboară suspensia şi implicit garda la sol.

La interior, Kicherer a optat pentru o retapiţare a scaunelor şi cusături contrastante, alături de inserţii de piele alcantara, mai ales la nivelul volanului. Fibra de carbon nu putea lipsi nici ea de la interior. 

via germancarscene