Mercedes-Benz G-Klasse ar putea avea un frate mai mic, numit GLG

Publicat vineri, 12.10.2012 17:40 de Sebastian Toma

Mercedes-Benz ar putea lansa două crossovere pe platforma noului A-Klasse, spun englezii de la Car. Unul dintre acestea va fi o versiune mai mică a lui GLK, în timp ce al doilea va fi un G-Klasse redimensionat.

Mercedes-Benz G-Klasse ar putea primi un frate mai mic, anunţă englezii de la Car. Potrivit primelor informaţii, respectivul model s-ar putea numi GLG şi este aşteptat să debuteze în 2015. Fratele mai mic al lui G-Klasse este aşteptat să-i preia limbajul de design, în timp ce platforma şi motorizările vor fi preluate de la alte modele din portofoliul Mercedes-Benz. Primele informaţii sugerează faptul că noul GLG va prelua platforma MFA a lui A-Klasse, urmând să devină o versiune mai capabilă în off-road decât crossoverul GLA.

Noile informaţii prezentate de englezii de la Car anunţă două crossovere bazate pe noul A-Klasse. Mini G-ul va purta numele de cod X156 şi va fi mai apropiat de G-Klasse din mai multe puncte de vedere, pe când GLA va fi un crossover cu o destinaţie mai comercială. În ciuda aspectului dur, nu toate versiunile lui GLG vor avea tracţiune integrală, fiind plănuite două crossovere cu tracţiune faţă. Însă, Mercedes-Benz GLG va fi oferit şi în compania sistemului 4Matic, care nu va urma tradiţia lui G-Klasse, urmând să ofere tracţiune integrală printr-un sistem Haldex, nu prin trei diferenţiale mecanice.

Pentru moment, proiectul GLG nu a fost aprobat de consiliul director al mărcii germane. Însă, noua nişă dezvoltată de acest model va include şi o versiune AMG, care va dezvolta 350 CP şi va avea transmisie automată cu două ambreiaje, o punte faţă reproiectată şi o direcţie mai agilă, spun cei de la Car. Debutul acestui model ar ajuta la completarea planului Mercedes-Benz de lansare a zece modele noi până în 2020, din care CLS Shooting Brake este primul născut.

Via Car

  • ScorpyonVAG, sâmbătă, 13.10.2012 21:15

    Sa inteleg ca va fi un fel de Suzuki Jimny sau cum ii zice ?