Land Rover va produce noua generație Defender într-o uzină complet nouă pe care o va construi în Slovacia
Land Rover a anunțat oficial construirea unei uzine noi în Slovacia. Aceasta va avea o capacitate de 300.000 de unități produse anual și va da naștere viitoarei generații Defender.
Deși a prelungit producția actualului Defender pentru a face față cererilor venite în ultimul an, Land Rover nu a amânat data de lansare a noii generații. Constructorul britanic continuă pregătirile, iar parte importantă din acest proces este alegerea unei fabrici care să producă viitorul model off-road.
Pentru asta, Land Rover a decis să inaugureze o uzină complet nouă în Slovacia, gata să producă primele mașini începând cu anul 2018. Fabrica va fi construită lângă orașul Nitra și va avea o capacitate totală de producție de 300.000 de unități pe an.
Land Rover a luat în calcul și alte țări europene, precum și soluții din Statele Unite sau Mexic, însă Slovacia a câștigat cursa pentru că dispune de o infrastructură bună, ușurează logistica producătorului britanic.
Uzina nu va fi folosită doar pentru a produce viitorul Defender, întrucât cererea nu va fi atât de mare. Aici se vor naște și alte modele Land Rover, dar și produse din familia Jaguar.
-
Andy, miercuri, 12.08.2015 01:37
Noua ne lipseste seriozitatea. Politicienii asa cum sunt ei, cu mai multe rele decat bune, se trag tot din poporul nostru. La noi mentalitatea e defecta de la badica la opinca. Noi ne furam singuri caciula si gandim totul pe termen mult prea scurt si la modul "sa-mi fie mie bine si copiilor mei; de altii nu-mi pasa si nu conteaza ce se va intampla in viitor". Slovacia, Ungaria, Polonia si sa nu mai zic Cehia ne dau clase la orice capitol si nu o zic din auzite pentru ca am vizitat intens cele patru state in ultimii 25 de ani. Deh, sunt tari care au inceput reforma cu ciunteala in carne vie din anii '90 si au avut avantajul ca au apartinut in istorie de niste imperii in timp ce noi am fost la granita lor - un tampon.
-
mishazaitev, miercuri, 12.08.2015 09:53
@LR Ce ne-ar trebuii? Puscarii si justitie!
-
mishazaitev, miercuri, 12.08.2015 09:57
Nimeni nu se intreaba de ce in Romania. o tara fara autostrazi sunt cei mai bogati asfaltatori!
-
inexorabil, miercuri, 12.08.2015 11:14
Din orice unghi am privi problema, ne împotmolim în acelaşi blestem naţional: neputinţa pur şi simplu... N-am vizitat niciodată Slovacia, deci n-aş avea dreptul moral să mă pronunţ despre capacităţile, facilităţile şi abilităţile de acolo, dar nu mă îndoiesc în privinţa adevărului subînţeles că există nişte avantaje concrete (care cred că se referă şi la infrastructura...umană) pentru corporaţiile interesate să investească în Slovacia. Hm, totuşi, mă fac că plouă...Doar ştiţi că eu aparţin "dinozaurilor" fideli până la moarte concepţiei clasice despre producţia maşinilor: totul să fie realizat în ţara de baştină sau să provină de acolo! Fabricile, proiectele, materialele, manopera şi executanţii (este vorba despre toţi oamenii implicaţi în proces, inclusiv inginerii şi designerii, fiindcă şi ei muncesc). Din interacţiunea armonioasă a acestor cinci elemente trebuie să rezulte "calitatea totală". Însă ar fi hilar să pretinzi aşa ceva, astăzi, constructorilor, mai ales că globalizarea în plan auto a început să-şi arate colţii încă din perioada interbelică, în care, din păcate, al meu drag GM a avut cel mai pregnant rol... Nu zic nu, îmi place Land Rover, în general. Nu atât însă încât să salivez precum Marchionne :) Ştiţi ceva? Mă tot bântuie impresia că toate companiile, în frunte cu Triada VAG-Daimler-BMW, pizmuiesc LR (nu pe tine, @LR, ci Land Rover-ul, dar, dacă vrei, poţi să înţelegi şi aşa propoziţia mea:) ). Însă ceea ce mă surprinde este fiabilitatea cică nu prea ridicată a mărcii engleze. De exemplu, pe o scară de la 1 la 5, la categoria "luxury large SUVs", situaţia stă în felul următor, în ordine descrescătoare: Lexus LX - 5 Toyota Land Cruiser, Lincoln MKT - 4 Cadillac Escalade, Infiniti QX80, Lincoln Navigator - 3.5 Mercedes-Benz GL-Class - 3 Audi Q7, Land Rover Range Rover - 2.5 Desigur, "grosul" clienţilor axaţi pe premium, cu precădere cei din Europa, nu se uită la un astfel de clasament. Singurul criteriu pe care ei îl valorează este: "Cu ce umblă partenerii mei de afaceri şi prietenii mei de distracţii sau ce preferă ei? Vreau şi eu!".
-
LR, miercuri, 12.08.2015 19:43
Misha, sunt de acord cu faptul că justiția de la noi e doar un rahat pe băț, la un loc cu celelalte așa zise instituții de stat (sau de dat, după caz) și cu clasa politică. În privința pușcăriilor, dă-mi voie să te contrazic: sunt prea mulți păduchi pentru care "Bulăul" a devenit hotel de lux; mai degrabă, ne-ar trebui niște lagăre de muncă, pentru că acești nelegiuiți trebuie să plătească într-un fel pagubele provocate societății. Pentru cei foarte periculoși sunt necesare niște măsuri mai dure. Legat de cei mai bogați, aici nu e vorba doar de asfaltatori. În orice sector economic, de stat sau privat, ceva trebuie dat: Sfântu' Șperț. Aproape că nu există licitații netrucate. Iar in multinaționale, aproape nicio mișcare nu se face fără un "comision". Probabil, Ratan Tata este la curent cu ce se întâmplă aici și nu vrea să își dea foc la valiză.
-
LR, miercuri, 12.08.2015 20:17
Inexorabil, într-adevăr, se știe că Land Rover nu este o referință în materie de fiabilitate. Totuși, se spune că niciun model concurent nu e capabil să ajungă până în cele mai greu accesibile locuri, așa cum o face LR - mașina, nu eu :) . Desigur, vorbesc de modele offroad de serie, nu de mașini modificate, și nici de SUV-uri precum Freelander sau RR Evoque. Cât despre conceptul de produs construit integral in house, cred că așa ceva nu a existat niciodată. Chiar dacă cineva ar fi capabil să-și producă singur fiecare componentă, tot va apela la un import de materie primă, energie, forță de muncă etc. Nimeni nu poate avea totul. Cred că globalizarea a apărut într-o fază incipientă de la începuturile civilizației, odată cu primele forme de negoț.
-
lorinczi.thomas, miercuri, 12.08.2015 22:40
Ce probleme avem noi? Trei probleme mari si late: birocratia, oamenii prost crescuti, si politicieni prosti care nu se ocupa de primele doua, pentru ca fura ca nesatulii.
-
avyped, miercuri, 09.09.2015 15:04
in Slovacia se construiesc masini super bai oameni: Porsche Cayenne, VW Touareg, noul Bentely Bentayga si Audi Q7 si VW up in Bratislava, Kia Ceed, Sportage si Venga in Zilina, Peugeot 208, Citroen C3 si Citroen C3 Picasso in Trnava, acum si Land Rover. Ne intrb: ''Cum aceasta tara de numai 5 mil loc. cosntruieste de 3 ori mai multe masini decat Romania care e de 5 ori mai mare si ca populatie si ca suprafata?'' si ''Cum aceasta tara traieste asa de bn?'', sunt oameni harnici si au facut parte din Imperiul Austro-Ungar(ca Transilvania),unde oamenii au alta educatie...harnici, corecti, curati
Citeste si
-
INDUSTRIE | duminică, 24 noiembrieHyundai și Kia: peste 200.000 de vehicule electrice rechemate din cauza pierderilor de putereHyundai și Kia au anunțat săptămâna aceasta rechemarea a peste 200.000 de vehicule electrice din cauza unor pierderi de putere, conform Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA). Citeste tot
-
INDUSTRIE | joi, 21 noiembrieLotus renunță la planul său de a deveni marcă pur electricăLotus a anunțat oficial că renunță la planul său de a deveni o marcă pur electrică până la finalul actualului deceniu. Viitoarele modele ale mărcii vor fi hibride și electrice cu range extender. Citeste tot
-
INDUSTRIE | joi, 21 noiembrieFord va concedia 4000 de angajați în Europa pe fondul scăderii cererii pentru mașinile electricePeste 4000 de angajați Ford din Europa urmează să fie concediați în următorii 3 ani. Forța de muncă a mărcii în Europa va fi redusă cu aproape 15% ca o măsură de reducere a costurilor. Citeste tot
-
INDUSTRIE | miercuri, 20 noiembrieStellantis: platformă nouă, compatibilă cu motoare termice, electrice și cu hidrogenStellantis a dezvăluit oficial o nouă arhitectură care va fi prezentă la viitoarele SUV-uri și camionete ale Grupului. Noua platformă STLA Frame va oferi cea mai multă flexibilitate dintre toate platformele, deoarece va fi compatibilă cu motoare termice, hibride, electrice și chiar cu range extender și cu hidrogen. Citeste tot
-
INDUSTRIE | miercuri, 20 noiembrieJaguar va avea o nouă identitate de marcăJaguar trece printr-o transformare și se repoziționează în industria auto ca o marcă de lux de vehicule electrice. Această nouă direcție este însoțită de o serie de embleme noi pentru viitoarele modele Jaguar. Citeste tot
Ca să vezi ce înseamnă o infrastructură! Deja m-am obișnuit cu acest fenomen: linie nouă de producție auto în Europa? Slovacia! Acolo se produc cele mai multe autoturisme pe cap de locuitor, la nivel continental, cel puțin. Dacă o țin tot așa, slovacii vor fi nevoiți să cumpere sau să închirieze terenuri în alte state, pentru a-și extinde producția auto :) Ce au ăștia, frate, și nu avem noi? Am fost pe acolo și nu mi s-a părut că stau pe vreun munte de bani. Nu par foarte diferiți de noi. Am văzut și acolo câteva așezari mai rămase în urmă, chiar și localități unde populația rromă era destul de numeroasă. Și nu toate drumurile lor sunt grozave. E drept, nu au un teritoriu atât de vast, deci nu au trebuit să construiască sute și mii de kilometri de autostradă. Dar teritoriul lor poate fi tranzitat destul de rapid. Așadar, ce ne-ar trebui ca să ne tragem și noi o rețea de drumuri?!