Kia pregătește un nou SUV bazat pe Cee'd: va păstra motoarele compactei și se lansează în 2018

Publicat luni, 27.11.2017 16:48 de Daniel Popescu

Kia va lansa anul viitor un SUV bazat pe Cee'd care va fi poziționat în gamă între Stonic și Sportage și va prelua motorizările modelului compact.

Kia intenționează să-și extindă semnificativ portofoliul de SUV-uri, ca urmare a popularității în creștere a acestui segment pe piața europeană.

Astfel, spre finalul anului viitor, constructorul sud-coreean va prezenta un SUV bazat pe noua generație Cee'd, care va fi poziționat în gamă între SUV-ul subcompact Stonic și SUV-ul compact Sportage.

Noul SUV va avea practic designul lui Cee'd, însă va beneficia de o gardă la sol mai mare și de elemente specifice acestui segment. De altfel, SUV-ul va prelua inclusiv o bună parte din gama de motoare de pe noul Cee'd, inclusiv propulsorul turbo pe benzină cu 3 cilindri și unitatea diesel turbo de 1.6 litri.

Kia a confirmat deja că noul Cee'd va beneficia și de o versiune break prin prezentarea conceptului Proceed la Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie. Noua generație a lui Cee'd va beneficia de o serie de îmbunătățiri, însă va fi disponibilă doar în versiune cu 5 uși, în timp ce varianta cu 3 uși va fi abandonată ca urmare a vânzărilor scăzute ale acestuia.

Via Autocar

  • Andy, luni, 27.11.2017 17:16

    @Daniel Popescu Cu tot respectul, Sportage nu e suv de "mari dimensiuni", e un suv compact. Faptul ca producatorii adauga suv-uri si suv-ulete intre clase si duc in eroare cumparatorii e ceva, insa e un pic ciudat sa duca in eroare si jurnalistii auto, care se presupune ca isi castiga existenta din meseria respectiva.

  • Andy, luni, 27.11.2017 17:31

    @Daniel Popescu Multumesc ca ati corectat :-)