Honda prezintă SUV e:prototype: conceptul anunță un SUV electric pentru piața chineză

Publicat luni, 19.04.2021 15:37 de Paul Cosma

Honda SUV e:prototype este conceptul unui SUV electric pe care producătorul japonez vrea să-l lanseze doar pe piața din China. Versiunea de serie ar urma să fie disponibilă la vânzare din 2022.

Honda se numără pe lista producătorilor auto care sunt prezenți la Shanghai, în perioada 19-28 aprilie, pentru a-și etala tehnologiile de ultimă oră sau noile modele.  

Constructorul nipon a dezvăluit, în premieră mondială, conceptul pentru primul său model electric dedicat pieței din China.  

Honda SUV e:prototype este mai degrabă o evoluție a lui E:Concept, conceptul unui SUV cu două uși pe care Honda l-a prezentat anul trecut la Beijing.  

Datele privind sistemul de propulsie nu au fost dezvăluite, ci doar informația că viitorul SUV electric va beneficia de a treia generație a sistemului Honda Connect, care va fi disponibilă și pe viitoarele modele din gamă începând cu a doua jumătate a lui 2021. 

Honda vrea să lanseze 10 modele 100% electrice pe piața din China în cel mult 5 ani. Vânzările versiunii de serie a lui Honda SUV e:prototype sunt programate să înceapă la jumătatea lui 2022. 

Via Honda