Honda FCX se apropie

Publicat luni, 25.09.2006 14:09 de Mircea Meșter

Desi va fi lansat in versiune de serie in 2008, Honda FCX este prezentata la Paris intr-o varianta care spune totul despre intentiile de design ale constructorului nipon.

Lucrurile se misca repede la Honda. Prezentat in premiera mondiala acum 11 luni la Salonul Auto de la Tokyo, conceptul FCX devine incet realitate. Deocamdata, doar pe circuit.

Versiunea de strada este inca departe, insa conceptul care utilizeaza drept combustibil hidrogenul si-a schimbat unele dintre partile tehnice, plafonul vitrat, geamurile laterale imense, montantii fini si oglinzile pentru a ajunge mai aproape de ceea ce inseamna un model de serie. Mai lung cu 4 centimetri decat conceptul prezentat la Tokyo, actualul FCX apeleaza si la interior la materiale ecologice, reunite sub denumirea generica “bio-fabric”.

Daca pila de combustibil de 100 kW este aceeasi cu cea a prototipului de la Tokyo, tractiunea integrala, motorul frontal si cele doua propulsoare posterioare au fost abandonate in favoarea unui singur motor de 129 de cai putere.

Alte cifre: autonomie de 570 de kilometri, viteza maxima 160 km, poluare zero. Versiunea de serie va fi lansata in 2008.