Honda amana modelul NSX

Publicat luni, 23.07.2007 14:26 de Robert Gherghe

Noua generatie a modelului sport NSX nu va mai fi lansata in luna octombrie a acestui an.

Acura, divizia de lux de la Honda, a prezentat la Detroit in ianuarie unul dintre cele mai spectaculoase prototipuri aparute in ultima vreme . S-a facut multa valva in jurul acestui concept, anuntat ca punct de pornire pentru viitorul model de performanta Honda NSX.

Takeo Fukui, CEO Honda, a declarat ca noua generatie a modelului NSX a fost amanata pana la o data nespecificata si nu va mai fi lansata in octombrie la Salonul Auto de la Tokyo. Boss-ul de la Honda a mai declarat ca viitoarea generatie a lui NSX se afla in continuare in procesul de testare si dezvolatare, dar nu se stie cand va fi pregatita pentru lansarea pe piata .

Anuntul lui Fukui nu reprezinta o surpriza atat de mare, discutiile cu intarzierea modelului NSX aparand inca din luna februarie a acestui an. Declaratia oficiala a conducatorului producatorului nipon semnifica un lucru care era banuit de ceva vreme incoace.

La Honda exista probleme serioase legate de modelele sport, S2000 este un model invechit, Civic Type-R nu a putut concura cu rivalii de pe piata, iar acum aparitia lui NSX este amanata.