Grupul Volkswagen renunță la planul de a vinde mărcile Lamborghini și Ducati. Audi va prelua controlul Bentley

Publicat marţi, 15.12.2020 11:52 de Daniel Popescu

Grupul Volkswagen a decis să nu vândă mărcile Lamborghini și Ducati, în timp ce Audi va prelua controlul asupra brandului Bentley. În plus, Herbert Diess își păstrează funcția de CEO.

Grupul Volkswagen a anunțat în această săptămână o serie de decizii importante cu privire la structura de organizare.

Cea mai importantă noutate este că Grupul a renunțat la planurile inițiale de a vinde brandurile Lamborghini și Ducati.

Cu numai o lună în urmă, constructorul german afirma că brandul Lamborghini ar putea fi separat de Grup și listat pe bursă, după modelul adoptat de Alianța Fiat-Chrysler pentru Ferrari în 2014.

Chiar și așa, Lamborghini trece printr-o serie de schimbări după ce CEO-ul Stefano Domenicali a părăsit constructorul pentru un post similar în Formula 1, iar rolul său a fost preluat de Stephan Winkelmann, care păstrează și postul de CEO al Bugatti.

A doua veste importantă este că Audi va prelua controlul mărcii Bentley începând de la 1 martie 2021 "pentru a permite o serie de sinergii ca parte a strategiei de electrificare a celor două branduri premium".

Practic, Bentley va deveni o subsidiară a constructorului Audi, la fel ca și Lamborghini. Informația era deja vehiculată de presă internațională în ultimele două luni. De altfel, Bentley a anunțat recent că vrea să vândă doar mașini electrice după anul 2030, iar procesul va începe în 2026, când britanicii vor să vândă doar hibrizi plug-in.

Nu în ultimul rând, CEO-ul Herbert Diess va rămâne în funcție, în contextul în care postul său a fost în pericol, potrivit informațiilor recente din presă.

Via Volkswagen

  • Calingura, marţi, 15.12.2020 14:20

    :))) Ce supriza monumenatala. Sau nu. Era clar pentru toata lumea ca asa ceva nu se poate intampla si intentia lor a fost cu totul alta. Nici nu conteaza care. Cum sa vinzi o marca care este pe profit si aduce capital de imagine cu galeata.

  • dan_grc, marţi, 15.12.2020 14:25

    "Cele doua branduri premium, Audi si Bentley ", pai nu prea, Bentley este brand de lux. Pana acum cine se ocupa de Bentley, VW ?

  • netam-nissan, marţi, 15.12.2020 16:07

    herr diess-pinocchio mi-a ascultat deci sfatul dat cind m-a sunat ultima data inainte sa i se termine cartela. (bancile nu mai voiau sa-l imprumute peste alea 200 miliarde deja restante.) era secret, dar daca ramine intre noi va zic si voua ce i-am spus - ca n-are rost sa se agite fiindca tot o sa-l cumpere chinezii la reducere.

  • dany, marţi, 15.12.2020 20:59

    Intre Audi si Bentley poate ar fi loc si de un A8 cu finisari speciale ”Audi by Horch”...