Google și-a plătit un inginer cu 120 de milioane de dolari și acum îl acuză de furtul intelectual al tehnologiei sale de rulare autonomă

Publicat vineri, 07.04.2017 13:57 de Bogdan Mirică

Google a acționat în judecată Uber după ce a ajuns la concluzia că unul dintre inginerii săi, pe care l-a plătit cu 120 de milioane de dolari, a furat tehnologie pe care a vândut-o mai apoi gigantului din domeniul car-sharing.

Competiția care se dă în domeniul mașinilor autonome a dus la prime uriașe pentru oamenii care conduc departamentele de dezvoltare. Interesele giganților au stârnit și o serie de procese care scot acum la iveală salariile de domeniul fantasticului.

Spre exemplu, Google i-a oferit lui Anthony Lewandowski, omul care a condus proiectul dedicat rulării autonome, nu mai puțin de 120 de milioane de dolari în perioada în care acesta a lucrat în interiorul comaniei.

În vreme ce își încasa primele de la gigantul informatic, Lewandowski a fondat două companii specializate în dezvoltarea de radare și senzori pentru mașinile autonome. Inițiativa nu a fost pe placul Google, care și-a acuzat inginerul de furt tehnologic imediat ce a realizat că toate companiile înființate de acesta au fost cumpărate de Uber pentru o sumă uriașă, de 680 milioane de dolari.

De altfel, avansul rapid de care s-a bucurat Uber în domeniul rulării autonome i-a îngrijorat pe cei de la Google, care au început o anchetă internă și au decis să-i acționeze în judecată pe rivali pentru furt intelectual.

via automotivenews