General Motors le "fura" directorul financiar celor de la Microsoft

Publicat marţi, 22.12.2009 13:30 de Mircea Meșter

Pentru a fi siguri ca trec cu bine peste recesiune, sefii GM l-au angajat pe unul dintre cei mai capabili directori financiari din SUA.

GM a anuntat oficial ca noul director al biroului financiar al companiei va fi Chris Liddell, care pana acum a detinut pozitia de sef al finantelor la Microsoft. Liddell va ocupa, in paralel, si functia de vicepresedinte al Consiliului de Administratie General Motors. Americanul va prelua noua functie in 1 ianuarie 2010.

Mutarea lui Liddell este considerata de presa americana una dintre cele mai interesante din ultimii ani, in conditiile in care noul sef al biroului financiar GM pleaca de la companie care nu doar ca a evitat pierderile in perioada de criza, ci a continuat sa prospere pe o piata in continua crestere. De exemplu, sfarsitul anului trecut i-a gasit pe actionarii Microsoft impartind 85 de miliarde de dolari pentru dividende, in conditiile in care GM a trecut la inceputul anului printr-un proces de faliment, fiidn nevoia de interventia statului american pentru salvare.

Aducerea lui Liddell la GM are insa legatura cu reusita proiectelor financiare pe care le-a implementat in cadrul Microsoft, americanul in varsta de 51 de ani fiind considerat responsabilul principal al disciplinei financiare de care a dat dovada gigantul IT de peste Ocean in ultimii ani.

via | freep

  • Zidarul din Pietrila, marţi, 22.12.2009 14:26

    Parca vad cand pornesti motorul la o masina GM -o sa apesi pe tasta START. Cand vrei sa opresti motorul o sa mergi cu sageata --Shut Down--loging OFF.

  • Castravetele, marţi, 22.12.2009 15:43

    apesi pedala de frana si te intreaba: Esti sigur ca vrei sa franezi?

  • Dinamovistul, marţi, 22.12.2009 15:51

    Ce destept este castravetele, joaca acolo in poza din avarat.Care esti de acolo bah?

  • Castravetele, marţi, 22.12.2009 18:20
    @caine

    kramer