General Motors ia in considerare falimentul

Publicat luni, 24.11.2008 11:33 de Sebastian Toma

Directorii GM iau in considerare falimentul, in ciuda declaratiilor optimiste ale lui Rick Wagoner.

Rick Wagoner, presedintele GM, a declarat in repetate randuri ca falimentul nu este o optiune pentru marca americana. Aceste declaratii au fost facute pentru a nu indeparta clientii de acest brand, fapt ceea ce ar agrava si mai mult problemele financiare. Cu toate acestea, directorii General Motors iau in considerare declararea falimentului pentru a salva marca de la colaps.

Desi falimentul a fost discutat ca o posbilitate, acesta nu este totusi vazut ca o solutie viabila pentru rezolvarea problemei cu lichiditatile companiei,. Sau cel putin nu in mod public. Purtatorul de cuvant al General Motors, Tony Cervo, a declarat pentru Wall Street Journal ca membrii conducerii GM iau in considerare fiecare posibilitate pentru a evita declararea falimentului deoarece aceasta este indatorirea legala a acestora. Oficialii General Motors au declarat la inceputul acestei luni ca nu pot sa isi plateasca datoriile in urmatoarele luni, posibil pana la sfarsitul anului viitor, daca nu primesc pachetul de salvare din banii contribuabililor.

Rick Wagoner, Alan Mulally si Robert Nardelli, directorii celor trei mari companii producatoare de automobile din America, au aparut in fata congresului pentru a cere un imprumut de la stat. Imprumutul de 25 de miliarde de dolari a fost refuzat de catre senatorii americani deoarece propunerile celor trei directori au fost considerate neviabile pentru a rezolva problemele companiilor pe care acestia le conduc. Cei trei directori vor primi inca o sansa de a isi apara cazul in fata congresului in prima saptamana din decembrie.

Via | MotorAuthority

 

  • cozappz, luni, 24.11.2008 15:06
    Veste buna!

    Cum se face ca firmele americane merg bine in Europa, Asia, etc numai in USA nu? Sper sa nu primeasca nimic si sa apeleze la Capitolul 11, altfel e de rau.

  • Marius, luni, 24.11.2008 15:56
    Despre falimentul GM

    Ce e asa de complicat? E simplu ca "buna ziua!". Cei de la GM sunt deja falimentari, deci in "sah la rege si mat". Dar orgoliul lor, mai ales in fata japonezilor, ii determina sa amane acest inevitabil fatidic - FALIMENTUL GM. Pana la urma vor accepta chestia asta. E ca si cu o tarfa - e mult pana trece de pragul psihologic de primul clinet...dupa care totul merge in virtutea inertiei. :P

  • george, luni, 24.11.2008 16:38
    CARE OR FI ALEA?

    @ cozappz Care sunt firmele alea americane care merg bine in Europa si Asia ca eu nu le stiu... Cat despre Capitolul 11, nici o grija...vor ajunge acolo si cu si fara banii aia...fara, mult mai devreme...