Geely vrea să renunțe la motorizările tradiționale alimentate cu benzină până în 2021

Publicat marţi, 24.11.2015 11:38 de Sebastian Toma

Geely, compania care deține marca Volvo, are planuri mari de viitor. Chinezii vor să nu mai fabrice mașini cu motorizări tradiționale alimentate cu benzină începând cu anul 2021.

Geely vrea să se adapteze la tendințele ecologice moderne și anunță Blue Geely Initiative, planul de ecologizare a produselor companiei. Mai precis, compania care deține marca Volvo a decis să nu mai fabrice automobile care să fie echipate doar cu motorizări convenționale alimentate cu benzină începând cu anul 2021. Concernul chinez se va concentra pe mașinile hibride, hibrizii plug-in și mașinile electrice. Procedura va fi făcută treptat, până când Geely va elimina din portofoliul său toate mașinile care au doar o motorizare convențională cu ardere internă.

Inițiativa Blue de la Geely implică și reducerea consumului mediu la nivel de gamă la doar cinci litri la sută până în 2020. Cei de la Geely vor să depășească cerințele guvernului de la Beijing prin această inițiativă, în încercarea de a deveni lider în domeniul automobilelor electrice și hibride, a tehnologiei construcției de vehicule folosind materiale ușoare și în implementarea de sisteme inteligente și conectate. Pe deasupra, cei de la Geely își propun să vândă mașini hibride plug-in la prețuri apropiate de cele ale vehiculelor similare echipate cu motoare cu ardere internă, un obiectiv deosebit de îndrăzneț în momentul de față având în vedere costurile acestei tehnologii.

Cei de la Geely vor avea o platformă specială pentru mașinile hibride plug-in pe care le vor lansa în viitor, numită CMA. Aceasta din urmă este dezvoltată împreună cu specialiștii de la Volvo și se bazează pe un motor 1.5 turbo și susținut de un motor electric. Împreună, cele două propulsoare cumulează 250 CP. Geely pregătește și lansarea unui model electric numit Emgrand, care să aibă o autonomie de 330 kilometri și care să poată fi încărcat în doar 30 de minute la 80% din capacitate folosind un încărcător rapid disponibil publicului.

Via WCF