Ford da in judecata guvernul SUA pentru 445 milioane $

Publicat luni, 14.07.2008 09:17 de Robert Gherghe

Ford cere guvernului american plati compensatorii din impozitele platite in valoare de 445 milioane $.

Ford, al doilea producator auto din Statele Unite ale Americii, da in judecata guvernul american pentru obtinerea unor plati compesatorii aferente perioadei 1983-1989 si 1992-1994. Valoarea totala a acestor plati se ridica la 445 milioane de dolari.

Noi credem ca fiscul nu a inapoiat corespunzator companiei diferenta din impozitele platite si cele reale. Am incercat sa rezolvam acest lucru la nivel administrativ, dar nu s-a putut din cauza sumei foarte mari ”, a declarat Marcey Evans, purtatorul de cuvant al Ford.

In ultima perioada gigantul auto american a facut eforturi sporite de marire a capitalului, prin vanzarea brandurilor Aston Martin, Jaguar si Land Rover.

Suma de 445 de milioane de dolari ar fi un plus bine-venit pentru Ford in incercarea companiei de a se reabilita.

Via | Detroit News 

  • george, luni, 14.07.2008 14:02
    POVESTI DE ADORMIT COPIII...

    ...ca sa mai pape niste bani de la statu` american...Chiar asa n-a avut nimeni habar timp de mai bine de 30 de ani ca ar trebui sa recupereze niste bani sau macar sa faca niste regularizari?!?!? Daca e asa cum spun ei, este foarte grav, din urmatoarele motive: au avut niste contabili foarte prosti fiindca au calculat aiurea datoriile catre buget iar managerii...ce sa mai zicem...au dormit pe ei ca bou` pe coada...dupa 30 de ani se prescriu si datoriile pe care le ai tu catre stat, ce sa mai vorbim de datoriile pe care le are statu` catre tine... Oricum, situatia e de o penibilitate extrema...se preteaza la artificii din astea de 2,35 ROL pentru o suma insignifianta (la mizeria in care se afla)...ca sa va dati seama cat sunt de disperati...

  • prudentul, marţi, 15.07.2008 00:10
    pentru? împotrivă? abţineri?

    Mulţumim. La cuvânt urmează domnul AndreiRN, care are o comunicare importantă de făcut.:)