Fiat exclude o alianţă cu grupul PSA Peugeot Citroen: "Nu se potriveşte cu obiectivele noastre"

Publicat vineri, 27.05.2016 10:19 de Daniel Popescu

Fiat a negat zvonurile că va fi cumpărată parţial de compania chineză Guangzhou şi a exclus ipoteza unui parteneriat cu grupul PSA Peugeot - Citroen, chiar dacă statul francez va vinde până la 14% din acţiuni.

Presa internaţională a speculat recent că producătorul chinez Guangzhou Automobile Group (GAC) intenţionează să cumpere pachetul majoritar de acţiuni al grupului Fiat-Chrysler.

Informaţia a avut drept efect o creştere temporară a acţiunilor, însă constructorul italo-american a clarificat speculaţiile. John Elkann, preşedintele Fiat, a admis că Fiat nu a făcut nicio înţelegere cu GAC, element care sugerează însă că între cele două părţi ar fi putut exista negocieri în acest sens.

Pe de altă parte, Fiat a anunţat anterior că este interesată de noi parteneriate cu alţi constructori pentru a-şi consolida poziţia pe piaţă. Una dintre oportunităţi ar fi grupul PSA Peugeot - Citroen, întrucât statul francez a anunţat că intenţionează să vândă o parte sau tot pachetul de 14% din acţiuni pe care îl deţine.

Cu toate acestea, acelaşi Elkann afirmă că o alianţă între cele două grupuri nu este potrivită din punctul de vedere "transformaţional". "Peugeot nu ar fi în această categorie", a explicat el.

Pe lângă funcţia deţinută la Fiat, Elkann este şeful companiei de investiţii Exor, acţionarul principal al constructorului italian.

Via Automotive News

  • vlad, vineri, 27.05.2016 11:24

    Stutul francez... Bine spus!

  • mishazaitev, vineri, 27.05.2016 13:57

    Hmmm.... A mai existat odata o alianta asemanatoare.... Parce se nume Simca, nu?

  • LR, duminică, 29.05.2016 20:45

    Da, a fost ceva Peugeot - Simca - Talbot - Crysler.

  • mishazaitev, luni, 30.05.2016 14:46

    @LR Si Simca parca, inainte sa faca parte din aceasta alianta, producea sub licenta in Franta masin Fiat, nu? -:::)))