Educația are prioritate. Cum contribuie Continental și Renault Group la îmbunătățirea sistemului de învățământ din România
Continental și Renault Group, două nume foarte mari în industria automobilelor, au contribuit în ultima perioadă la îmbunătățirea sistemului de învățământ din România. Producătorul de anvelope a creat programe și cursuri speciale la mai multe universități din țară, iar constructorul francez de automobile le oferă elevilor pasionați de robotică și tehnologie oportunitatea de a se dezvolta în acest domeniu.
Astăzi, cu ocazia zilei profesorilor, am pregătit un articol dedicat educației. Chiar dacă în ultimele săptămâni am avut parte de schimbări la nivelul Ministerului Educației, sistemul de învățământ din România continuă să fie îmbunătățit prin implicarea unor companii mari, cu interesul de a-i ajuta pe elevii și studenții pasionați de anumite domenii să activeze și să se dezvolte în jurul acestora.
Printre numeroasele nume mari care se implică în îmbunătățirea programelor de educație din țara noastră sunt și Continental și Renault Group.
De mai bine de 10 ani, Continental susține sistemul de învățământ profesional dual pe model german. Producătorul de anvelope a investit sute de mii de euro în această formă de învățământ și a contribuit la dotarea colegiilor tehnice cu laboratoare, la susținerea transportului, a meselor și burselor elevilor, precum și la promovarea școlii profesionale duale după modelul din Germania.
De asemenea, Continental a contribuit și la îmbunătățirea curriculei universitare, având mai multe programe și parteneriate cu universități importante din țară, precum: Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea din Craiova și alte universități din Alba Iulia, Cluj Napoca, Pitești, Brașov și Târgu Mureș.
De exemplu, în anul universitar precedent, peste 1000 de studenți au participat la stagii de internship în cadrul sediilor Continental din țara noastră.
Printre programele universitare oferite de Continental putem aminti de: Artificial Intelligence, Cybersecurity, Machine Learning, Big Data și Cloud Computing. În orașul Timișoara, peste 500 de studenți s-au angajat la Continental în paralel cu aceste programe de studii. Mai mult, peste 40 de angajați ai companiei predau cursuri la universitățile menționate cu specializare în domeniul auto.
Bineînțeles, Continental a contribuit și la dotarea universităților partenere din Timișoara cu laboratoare, precum și actualizarea și dezvoltarea programelor de master, organizarea de competiții studențești, sponsorizări ale unor evenimente academice, parteneriate în programe europene și finanțarea unor programe de cercetare.
La Iași, Continental derulează și un program special Junior Engineering Learning Program pentru absolvenții de facultate și masteranzi. Programul durează 10 săptămâni, iar participanții vor aprofunda noțiuni de programare, microcontrolere și procese de dezvoltare a software-ului.
Nu în ultimul rând, Continental le oferă studenților de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu un internship plătit în cadrul companiei pe întreaga perioadă a studiilor. Jumătate din angajații companiei de aici sunt absolvenți ai acestei universități, iar Continental susține inclusiv campania de admitere a viitorilor studenți la această universitate.
EFORTURILE GRUPULUI RENAULT ÎN ROMÂNIA
Nu numai Continental se implică activ la îmbunătățirea sistemului de învățământ din România. Renault Group a susținut, de asemenea, elevi și studenți în ultimii doi ani.
De exemplu, Grupul Renault a oferit nu mai puțin de 300 de kituri de robotică pentru elevii pasionați în acest domeniu și pentru cei care au participat la concursul tehnic NExtLab Tech. Grupul francez a susținut și un proiect cu privire la protejarea mediului înconjurător al companiei Viitor Plus, numit Verde GO. Acest proiect a fost de interes pentru șoferi, pietoni și copii, iar peste 3 milioane de oameni au luat contact cu mesajele proiectului.
Renault Group promovează și site-ul kilometrulbine.ro, prima platformă web de CSR a brandului Dacia. Aici, elevii și ceilalți vizitatori vor primi sfaturi și trucuri despre comportamentul responsabil față de mediul înconjurător.
În încheiere, trebuie să mai spunem că Renault a oferit 200 de tablete pentru copiii din medii sociale defavorizate în perioada pandemiei. Constructorul francez a oferit și burse pentru 26 de elevi, în cadrul proiectului de educație Constantin Stroe. În primul an al acestui proiect, media notelor obținute de elevi a fost de 9.82.
via Continental, Renault
Ii doare pe astia de la Continental de educatie cum ma doare pe mine de ce fac Mike sau Mircea Badea.