Ediție aniversară Mini: până la 231 de cai putere și producție limitată la 740 de exemplare

Publicat luni, 19.07.2021 14:05 de Alexandru Monenciu

Mini aniversează 60 de ani de colaborare cu familia Cooper și lansează un model special care poate fi comandat în versiune hatchback, Cooper S și John Cooper Works. Producția va fi limitată la 740 de exemplare, comercializate la nivel global.

Legendarul model Mini a debutat în 1959 și, inițial, a fost comercializat sub denumirile Austin Seven și Morris Mini-Minor. Celebrul John Cooper, proprietarul Cooper Car Company și o figură importantă în Formula 1, a văzut potențial în noua mașină și în 1961 a luat naștere versiunea de performanță Mini Cooper (sau mai bine spus Austin Mini Cooper și Morris Mini Cooper).

Cu alte cuvinte, Mini Cooper a fost rezultatul unei colaborări între John Cooper și Alex Issigonis, părintele Mini.

Constructorul britanic de automobile marchează acest parteneriat, care a început în urmă cu fix 60 de ani, cu un model aniversar. Acesta este disponibil în versiune hatchback (Mini Cooper), Mini Cooper S și Mini John Cooper Works.

Paleta de culori exterioare include trei nuanțe: Verde British Racing, Negru Midnight și Verde Rebel. O serie de accente contrastante, jantele cu diametrul de 18 inch, emblemele Cooper și numărul de concurs 74 (purtat de Mini Cooper la câștigarea primei curse) completează pachetul modelului aniversar.

Pentru interior, Mini a pregătit o tapițerie din Dinamica/piele, scaune sport, volan îmbrăcat în piele Nappa, pedale din inox, accente roșii, ornamente Negru Piano și semnăturile lui John, Mike și Charlie Cooper în stânga ceasurilor de bord digitale.

În versiunile superioare Cooper S și John Cooper Works, modelul aniversar Mini dispune de 192, respectiv 231 de cai putere.

Producția va fi limitată la 740 de exemplare, comercializate la nivel global. Prețul nu a fost anunțat.

via Mini

  • Edikkk, luni, 19.07.2021 14:15

    Uzată moral.... pentru colecţionari.... pentru cei care aruncă cu bani în vânt.... Next!

  • ^^^, luni, 19.07.2021 14:54

    acelasi incult analfabet si agramat. Next.