Detroit 3 nu va primi ajutor financiar de la stat

Publicat marţi, 09.09.2008 14:20 de Robert Gherghe

Tot mai multe persoane influente din SUA nu vor ca guvernul sa acorde un ajutor financiar pentru Detroit 3.

Cei trei mari producatori auto din SUA, GM, Chrysler si Ford, trec printr-o perioada mai mult decat dificila din punct de vedere financiar. O serie de masuri disperate fac obiectul strategiei de redresare celor recunoscuti sub numele de Detroit 3.

Una dintre solutiile de moment gsite de Detroit 3 este obtinerea unui imprumut de 25 de miliarde de dolari acordat de Congresul American. Aceasta perspective este din ce in ce mai putin probabila in contextul in care tot mai multe voci influente sustin ca imprumutul acordat de catre stat nu este o solutie, ba din contra reprezinta un risc nemasurabil.

O parte a analistilor economici din SUA cred ca una dintre cele mai bune solutii ar fi preluarea de catre statul federal al Detroit 3, dupa modelul salvarii Chrysler in 1979. Aceasta perspectiva nu surade celor trei mari producatori auto americani, care idi doresc doar o forma de finantare federala si nu o forma de finantare insotita de un control administrativ.

In ciuda dorintelor venite din partea Detroit 3, cel mai probabil un ajutor financiar venit din partea guvernului este exclus, chiar si in situatia in care industria auto nord-americana ameninta sa se prabuseasca.

Via | Detroit News

  • Robert, marţi, 09.09.2008 15:18
    La nevoie vor fi obligati sa o faca

    Daca va fi nevoie, statul american va fi obligat sa intervina tinand cont ca industria auto este cel mai mare angajator al economiei americane.Acelasi lucru s-a intamplat in sectorul bancar american,unde pentru a preveni un dezastru financiar guvernul american a preluat saptamana trecuta controlul asupra bancilor Fannie Mae si Freddie Mac.