Corvette C8 va avea motorul poziţionat central
Oficialii GM vor ca cea de-a opta generaţie a lui Corvette să dispună de un propulsor V6 poziţionat central.
Fanii lui Chevrolet Corvette se vor bucura în curând de cea de-a şaptea generaţie a acestui model care va avea un design nou, mult mai atragător şi mai agresiv. De asemenea, oficialii americani pregătesc o supriză şi mai mare pentru împătimiţii brandului. În cadrul unui interviu acordat de inginerii Saab pentru jurnaliştii de la Autocar, suedezii au declarat că în trecut au lucrat în colaborare cu GM la o transmisie cu dublu-ambreiaj pentru un model Corvette al cărui motor va fi poziţionat central.
Cutia de viteze a fost concepută pentru a putea suporta un cuplu motor de 800 Nm cu 20 Nm mai puţin decât actuala generaţie a modelului american. Au existat zvonuri conform cărora Chevrolet finalizase încă din 2008 proiectul pentru un Corvette cu motor poziţionat central, însă acesta a fost anulat din cauza situaţiei financiare nefericită de la GM.
Ultimele zvonuri care vin din curtea gigantului american spun că cea de-a opta generaţie a lui Corvette va debuta în cinci ani, iar modelul acestora va beneficia de serviciile unui agregat poziţionat central. În condiţiile actuale, când majoritatea constructorilor duc o politică de downsizing, oficialii GM vor să renunţe la unitatea V8 de 6.2 litri pentru un propulsor V6 asistat de turbocompresoare.
Via | Autocar
Oare din ce puncte de vedere este mai bun un V6 Turbo decat un V8 aspirat? - CONSUMUL mixt este acelasi sau neglijabil mai mic la aceeasi putere DAR cu turbo nu ai cuplul la turatii mici si raspunsul la pedala... - caldura generata de un V6 Turbo/Biturbo va fi mai mare si necesita mai multa racire si izolare termica - costurile si complicatia de proiectare si incadrare ale unui motor V6 cu 4 supape pe cilindru plus sisteme turbo/bi-turbo plus electronica necesara controlului lor este mai mare zic eu decat un motor simplu 2 supape/cilindru V8 aspirat - performanta pe strada a unui motor turbo fata de unul aspirat cu aceeasi putere finala este mai mica dat fiind livrarea cuplului si a puterii mai bine pe zona de mijloc a unui motor aspirat, deci putere PRACTICA mai putina la aceeasi putere MAXIMA. Pana la urma decizia se ia dupa "trend" si dupa "imaginea" generata de diversele grupuri de interese. Motor mare e rau, e prost, mic e bun, salvezi planeta! Daca pana si masinile de performanta incep sa adopte aceste concepte manipulatoare mi-e teama ca viitorul ne rezerva o intoarcere in timp catre vremurile in care exista un singur model cu un singur motor, construite in cel mai ieftin mod posibil. Vom avea toti Global Car, 3 cilindri 100 cp, variante fiind caroseria de oras, de drum si coupe.