CNADNR: Vrem să revizuim studiul de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Piteşti
Reprezentanţii CNADNR susţin că trebuie să refacă studiul de fezabilitate realizat în 2008 pentru Autostrada Sibiu - Piteşti. Pasul ar fi necesar pentru a obţine finanţare europeană în proiectul care va fi derulat între 2014 şi 2020.
CNADNR va trebui să revizuiască studiul de fezabilitate privind proiectul autostrăzii de 116 kilometri dintre Sibiu şi Piteşti, informează ZF. Iniţial, proiectul avea un cost estimat în jurul valorii de trei miliarde de euro, dar costul viitorului proiect este încă o necunoscută, deoarece reprezentanţii CNADNR abia a repornit procedurile de licitaţie pentru revizuirea studiului de fezabilitate. Întrebaţi ce era în neregulă cu studiul din 2008, finalizat şi gata de a fi folosit într-un proiect real, reprezentanţii instituţiei responsabile pentru lipsa drumurilor de calitate şi a autostrăzilor din ţară susţin că studiul vechi nu este eligibil pentru noul program european de finanţare, care va fi derulat între anii 2014 şi 2020.
În 2012, reprezentanţii instituţiei responsabile de drumurile naţionale şi autostrăzile din România susţineau că autostrada care leagă Sibiu de Piteşti va fi construită în 2016. Însă declaraţiile respective nu mai au nicio valoare astăzi, deoarece nu există niciun termen estimativ privind data de finalizare a proiectului, niciun contract semnat cu un constructor şi nicio urmă de finanţare a proiectului. Întrebaţi de colegii de la Ziarul Financiar, reprezentanţii CNADNR nu au oferit nicio dată estimativă privind finalizarea proiectului autostrăzii Sibiu – Piteşti.
Autostrada care ar fi trebuit să fie gata în 2016 face parte din Coridorul IV paneuropean. În România, acesta ar trebui să înceapă la Nădlac şi să se termine la Constanţa, totalizând aproape 800 kilometri. În prezent, doar 425 de kilometri de autostradă au fost construiţi pe respectivul traseu. Pe anumite segmente, cum ar fi Lugoj-Deva şi Orăştie – Sibiu, există lucrări în derulare, dar alte secţiuni nu au primit deloc atenţie din partea autorităţilor.
Via ZF | Foto: EVZ
adica cele multe milioane de euro platite in 2008 pt studiul care s`a facut atunci au fost dati degeaba, iar acum trebuie sa dam alte multe milioane, pentru un nou studiu? :)))))))))))))))