China: Un pilot a parcurs cu maşina cea mai mare "buclă" din lume

Publicat marţi, 27.03.2012 18:58 de Sebastian Toma

Li Yatao, un pilot de teste pentru Zhejiang Youngman Lotus, a reuşit să stabilească un nou record mondial pentru cea mai mare buclă parcursă cu maşina. Aceasta are un diametru de 12.87 metri.

Li Yatao, un pilot chinez membru al echipei fabricii Youngman, a intrat în Cartea Recordurilor Guinness alături de un Youngman Lotus L5 pentru parcurgerea cu maşina a celei mai mari bucle din lume. Recordul, inspirat parcă din colecţia de jucării Hot Wheels, implică parcurgerea la volanul unei maşini, în cazul acesta un Youngman Lotus L5 Sportback, a unei bucle cu diametrul de 12.87 metri formate pe o structură din oţel care cântăreşte 33 de tone şi are o lăţime de 3.68 metri.

Pentru a parcurge cu succes această buclă, cei de la Youngman au scos barele de protecţie ale lui Lotus L5 Sportback pentru a-i permite lui Li Yatao să abordeze traseul cât mai corect. Pilotul nu este la prima ispravă de acest gen, dar noua buclă i-a asigurat locul în Cartea Recordurilor Guinness pentru o perioadă însemnată graţie dimensiunilor impresionante ale traseului.

  • eu, marţi, 27.03.2012 19:46

    Mi-a rupt urechile tanti..