Cel mai spectaculos ”adio” are 1360 de cai putere și se numește Koenigsegg Agera One of 1

Publicat joi, 03.03.2016 12:12 de Bogdan Mirică

Koenigsegg a lansat o versiune de adio a supercarului Agera. Modelul se numește One of 1 și vine cu 1360 de cai putere.

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, Koenigsegg a pregătit două premiere mondiale: versiunea de serie a celui mai puternic supercar produs de suedezi, adică Regera, și o ediție de adio pentru Agera, denumită Agera One of 1.

Acesta din urmă sărbătorește succesul modelului Agera, care s-a vândut foarte bine și a atras un public numeros. Ultima ediție vine disponibilă cu o serie de îmbunătățiri aerodinamice, printre care o priză de aer montată pe acoperiș, un eleron dublu personalizat montat în partea din spate, praguri laterale, fante noi de aerisire și logo-uri speciale. Și evacuarea din titaniu, cu două ieșiri, a fost creată special prin tehnologie de printare 3D și a fost inscripționată One of 1.

Caroseria a primit și ea o vopsea specială, chiar dacă pe alocuri fibra de carbon este vizibilă pentru a da impresia de agresivitate. La cerere, clienții pot opta ca exteriorul să nu fie vopsit pentru a se vedea caroseria din fibră de carbon.

Pachetul exterior este completat de un set de jante Airhollow, create din fibră de carbon. Fiecare cântărește doar 7 kilograme și reduc astfel masa totală a supercarului cu 20 de kilograme. Interiorul primește un levier finisat al schimbătorului de viteze și mai multe elemente din aluminiu.

Propulsorul V8 bi-turbo a fost și el modificat și dezvoltă 1360 de cai putere și 1371 de Nm. Este o putere impresionantă, dacă stăm să ne gândim că mașina cântărește doar 1380 de kilograme.

via motorward