Cafeaua, cea mai buna pentru bioetanol
Un grup de cercetatori a descoperit ca din boabele de cafea se poate obtine o cantitate mare de etanol.
Cunoastem ca se poate face bioetanol din trestie de zahar, porumb, sfecla rosie, lapte sau bere. Astazi aflam ca unul dintre cele mai cunoscute si des utilizate alimente din lume, cafeaua, poate fi materie prima la producerea etanolului.
Un grup de oameni de stiinta, angajat de o societate a producatorilor de cafea din America de Sud, a descoperit ca in boabele de cafea se gaseste o cantitate suficienta de glucide care sa le permita sa fermenteze si sa se obtina etanol .
Descoperirea cea mai importanta a echipei de cercetatori este ca din boabele de cafea se poate obtine o cantitae maimare de etanol decat din porumb, ceea ce transforma cafeaua intr-un potential rival serios pentru principala materie prima din care se face etanolul.
Unul dintre oficialii Federatiei producatorilor de cafea a anuntat ca in 2008 se va deschide prima fabrica care sa produca etanol din boabe de cafea.
Va creste cererea de cafea si va creste si pretul. Sa faca bioetanol din ceai...ca din ala nu beau...