Boss-ul Ford anunta revenirea pe profit in 2009

Publicat marţi, 25.09.2007 11:48 de Robert Gherghe

Criza economica din SUA nu va afecta obiectivul companiei Ford, care prevede revenirea pe profit din 2009.

Ford isi mentine obiectivul de a reveni pe profit in anul 2009, in pofida faptului ca economia americana ar putea sa fie afectata de criza creditelor ipotecare, a declarat directorul general al producatorului american Alan Mulally, transmite Mediafax.

Grupul poate sa-si atinga obiectivul prin restructurarea operatiunilor din Statele Unite si modificarea liniilor de productie in conformitate cu cererea din America de Nord, a afirmat Mulally, la un briefing organizat in orasul chinez Nanjing . Mulally a declarat, in luna august, ca Ford va redeveni profitabil in 2009, in pofida estimarilor privind scaderea generala a vanzarilor pe piata auto din Statele Unite.

El a apreciat, luni, ca ritmul de dezvoltare a economiei mondiale va incetini in acest an, pe fondul crizei creditelor ipotecare din SUA. "Economia mondiala va continua sa se dezvolte, dar intr-un ritm mai lent", a apreciat el. Mulally a mai spus ca Ford va continua sa-si extinda cota de piata din China si nu a exclus posibilitatea de a exporta automobile de dimensiuni mici produse in aceasta tara.

Boss-ul american a declarat ca Ford a inceput productia la o noua fabrica de 510 milioane de dolari, in estul Chinei, astfel incat capacitatea de productie a grupului pe piata chineza a urcat la peste 410.000 de unitati.