Bosch va plăti 90 de milioane de euro pentru implicarea în Dieselgate: compania a acceptat amenda impusă de autoritățile germane

Publicat joi, 23.05.2019 14:50 de Paul Cosma

Bosch va plăti o amendă de 90 de milioane de euro pentru implicarea în scandalul Dieselgate, potrivit unei decizii a autorităților germane. Procurorii din Stuttgart spun că Bosch nu și-a respectat “obligațiile de supraveghere” și, astfel, “a permis VW să manipuleze emisiile diesel”.

Producătorul german Bosch a fost acuzat în 2016 că a dezvoltat în strânsă colaborare cu Volkswagen pachetul software pentru păcălirea testelor de emisii din cadrul dosarului Dieselgate.

În urmă cu câteva luni, Bosch a transmis că procurorii germani au început procedurile împotriva sa.

Acum a venit și decizia acestora. Bosch trebuie să plătească o amendă de 90 de milioane de euro pentru că nu și-a respectat “obligațiile de supraveghere” și, în acest fel, a permis celor de la Volkswagen să manipuleze emisiile diesel.

Bosch a transmis că nu va contesta decizia și că va plăti amenda cerută de procurorii din Stuttgart. Totodată, compania a spus că autoritățile germane au finalizat investigația pe numele său.

Via Reuters

  • ACE - Craiova, joi, 23.05.2019 17:11

    Scapa destul de ieftin.... Odata ce VW le-a solicitat ceva ILEGAL: sa creeze softul de manipulare trebuiau sa-i denunte pe cei dintai POLITIEI si AUTORITATILOR - din prima..... Astfel MARSAVIA urma sa fie taiata din radacina inainte de a fi PUSA IN PRACTICA....IAR BOSCH MERITA PREMIATA NU AMENDATA !!!!!

  • zarnesteanu, joi, 23.05.2019 17:26

    Amenda o vor plati cui? :):):) Culmea ironiei, sloganul ala :):) Un alt exemplu in care munca cinstita de decenii si tone de cercetare se duc pe apa sambetei intr-o clipa. Si pentru ce? Banii oricum veneau.

  • Caligula, joi, 23.05.2019 19:39

    Mai trebuie adaugat la aceasta stire, ca amenda este de 2 milioane euro, restul de 88 milioane euro este castigul estimat di valirificarea softului.

  • @pamfleșteanu, sâmbătă, 25.05.2019 01:35

    Bosch cercetare ??? ..Bosch asta e tehnică ieftina de la piața....nu degeaba marcile germane (si nu numai) au ca OEM bujii NGK (in loc de bosch). Si ar mai fi exemple... Mai slabeste-ma cu fanatismu asta impuțit.