Bosch inaugurează în mai o fabrică de componente auto la Jucu
De Ziua Europei, Bosch va începe producţia la fabrica sa de componente auto construită la Jucu. Reprezentanţii companiei spun că uzina va fi extinsă în anii următori.
Bosch a anunţat premierea fabricii sale din Jucu, judeţul Cluj, cu distincţia "Automotive Electronic Speed Award", pentru viteza construirii noii uzine a concernului german, proiectul fiind realizat de la zero în mai puţin de un an. Fabrica respectivă va produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori pentru industria auto şi domeniile conexe. Producţia la fabrica Bosch din Jucu va demara pe 9 mai, de Ziua Europei. Nemţii de la Bosch au investit 77 de milioane de euro pentru a construi noul lor complex, care se întinde pe o suprafaţă de 38.000 de metri pătraţi. Până la începutul anului curent, 325 de angajaţi Bosch şi-au desfăşurat deja activitatea în domeniul producţiei şi cercetării în cadrul complexului respectiv. Reprezentanţii companiei au anunţat şi că procesul de recrutare va fi continuat, fără să precizeze numărul de angajaţi pe care-l va avea uzina.
Divizia Automotive Electronics de la Bosch are 17 unităţi de producţie la nivel mondial şi include 20.000 de angajaţi. În România, Bosch are 2.000 de angajaţi şi este reprezentat în patru oraşe: Bucureşti, Blaj, Cluj şi Timişoara. Iniţial, activitatea celor de la Bosch în România s-a concentrat pe distribuţie, ca apoi să introducă o unitate de producţie pentru tehnică liniară, extinsă ulterior cu o fabrică destinată componentelor auto. Cei de la Bosch au inagurat în 2013, la Cluj, o nouă unitate de producţie şi dezvoltare destinată industriei auto.
Honeywell fabrică la Ploieşti plăcuţe de frână pentru grupurile VW şi PSA
Cei de la Bosch au anunţat că vor investi în această fabrică la o zi după ce concernul finlandez Nokia a anunțat că va închide fabrica de la Jucu. Bosch a construit fabrica în același parc industrial de unde a plecat Nokia, iar o parte dintre foștii angajați ai fabricii de telefoane a fost preluată de compania germană. Însă hala propriu-zisă în care a funcționat fabrica Nokia a fost preluată de producătorul italian de electrocasnice DeLonghi.
Via Bosch
Daca Romania ar face doua autostrazi bune de la est la vest si de la sud la nord am fi si noi mai sus decat suntem