BAIC l-a angajat pe designerul lui Mercedes-Benz CLS

Publicat luni, 13.05.2013 12:42 de Sebastian Toma

Peter Arcadipane, un designer Mercedes-Benz responsabil de modele precum CL, CLS şi ML, a fost angajat de concernul chinez BAIC.

Chinezii s-au pus serios pe treabă în industria auto şi au început o campanie veritabilă de head-hunting, căutând să angajeze oameni cu experienţă de la marile mărci auto din lume. Cel mai nou exemplu vine de la BAIC, un concern din China, care l-a angajat pe Peter Arcadipane, omul responsabil de design-ul unor modele Mercedes-Benz cum ar fi CL, CLS şi prima generaţie a lui ML. Arcadipane va deveni directorul de design al mărcii chinezeşti şi va avea în subordine 130 de designeri. Echipa va realiza o gamă de modele noi care vor avea un design "sofisticat" şi proporţii "grozave". Într-o discuţie cu cei de la GoAuto, Arcadipane a declarat că noul său angajator doreşte să producă modele care să atragă clienţi de la Audi, BMW şi Mercedes-Benz.

Australianul nu este la prima vizită în China, acesta având doi ani de experienţă la Denza, un joint-venture al Daimler şi BYD. Cu scurtă vreme înainte de anunţul oficial al sosirii sale la BAIC, concernul Beijing Automotive Group, care deţine şi BAIC, a semnat un contract cu Daimler, prin care nemţii le-au cumpărat 12% din acţiuni, înainte de IPO-ul pregătit la începutul anului viitor pe bursa de la Hong Kong.

Cei de la BAIC vor să evite ideile de design copiate şi să să ţină departe de tendinţa de a folosi acelaşi design pentru toate modelele din gamă. Tocmai de aceea, chinezii nu vor să-l grăbească pe Arcadipane, acesta urmând să aibă "timp suficient" pentru a proiecta noua gamă a constructorului din China. Primul model din gama premium a chinezilor va fi o berlină de clasă medie spre mare, care va fiurmată de crossovere şi SUV-uri.

Via GoAuto