Alpine nu exclude pregătirea unor modele electrice de performanță: francezii ar putea utiliza platforma lui Renault Megane eVision

Publicat duminică, 20.12.2020 09:29 de Cornel Șocariciu

Oficialii Alpine iau în calcul utilizarea noii platforme Common Module Family – Electric Vehicle, arhitectura lansată pe conceptul Renault Megane eVision, pentru dezvoltarea unor modele electrice.

Luca de Meo, CEO-ul Grupului Renault, a anunțat recent că există o serie de planuri pentru transformarea Alpine într-un brand mult mai puternic. Prima mutare a fost deja anunțată și constă în redenumirea echipei de Formula 1 Renault în Apline începând din sezonul 2021.

De asemenea, reprezentantul Grupului Renault a menționat că actualul A110 ar putea beneficia de o strategie asemănătoare cu cea folosită de Porsche pentru 911.

"Vreau să organizez ciclul de viață ca la Porsche 911, așa că vom avea diverse versiuni. Poate putem transforma modelul într-unul electric", a declarat Luca de Meo.

Recent, Gilles Le Borgne, vicepreședintele departamentului de inginerie din cadrul Grupului Renault, a declarat că reprezentanții Alpine iau în calcul utilizarea noii platforme CMF-EV (Common Module Family – Electric Vehicle) pentru dezvoltarea unor modele electrice.

"Echipa Alpine are în vedere această platformă, poate într-o versiune cu mai multă putere. Totuși, este prea devreme să vorbim despre asta", a declarat oficialul grupului francez.

Arhitectura CMF-EV a debutat pe Megane eVision, concept echipat cu un motor electric cu 217 CP și 300 Nm. Versiunea de serie a prototipului prezentat de Renault în toamna acestui an va fi prezentată în 2021.

Via | ANE (înreg.)

  • alpinu la șes, duminică, 20.12.2020 11:19

    Dacă tot se cheamă alpin, fără nicio legătură cu ce-și propune, faceți bă un alpine 210 suv, să meargă omul modern, cu ochii înroșiți de ecrane, pe munți (și văi)

  • Marian, duminică, 20.12.2020 16:17

    Ceva versiuni diesel pentru romani, nu pregatesc?

  • ds, luni, 21.12.2020 08:30

    Probabil va fi un concurent pentru Porsche. @alpinu de șes, asa e ca habar n-ai de cine/ce/cum și cu ce se manînca Alpine și ca n-ai auzit in viața ta de brandul ăsta?