50 de ani de la debutul lui Lamborghini Countach, sărbătoriți cu 4 clipuri speciale

Publicat marţi, 13.07.2021 16:41 de Alexandru Monenciu

Constructorul italian de automobile celebrează 50 de ani de la debutul celebrului Countach cu o serie de patru clipuri speciale. Primul îl aduce în prim-plan chiar pe Marcello Gandini, cel care a desenat înlocuitorul legendarului Miura.

În vara anului 1970, Ferruccio Lamborghini și-a desemnat oamenii să lucreze la un înlocuitor pentru legendarul Miura. Paolo Stanzani se ocupa de aspectele tehnice, iar Marcello Gandini (pe atunci director de creație la Carozzeria Bertone) a fost însărcinat cu designul noului model al producătorului din Sant'Agata Bolognese.

Primul prototip, Countach LP 500, a debutat în 1971 cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Pentru a marca cei 50 de ani trecuți de la acel moment, Lamborghini a anunțat acum că va publica patru clipuri video speciale pe canalele sale de social media.

"Vedeta" clipului care deschide această serie este chiar Marcello Gandini.

 

via Lamborghini

  • Seriff, marţi, 13.07.2021 18:35

    Din cauza unor poponauti pensati cu glezne goale care au ajuns politicieni nu vom mai vedea in viitor astfel de masini, vom vedea doar prize, stechere, steaguri de popo

  • alex_cu_a_mic, marţi, 13.07.2021 22:47

    Arata in continuare senzational. Zero agresivitate, o rara avis in vremurile de azi.

  • inexorabil, miercuri, 14.07.2021 08:59

    Cu cât plonjez în trecut (adică în inimitabilul şi irepetabilul secol al XX-lea), cu atât mă cuprinde deprimarea…La pachet cu trăirea autentică! Da, aşa cum menţiona şi dl. Gandini, totul a fost conceput în jurul…senzaţiilor. Alias procesul mental fără de care industria auto ar fi însemnat doar mecanisme acţionate în gol. În curând însă nu va mai însemna nici măcar atât, ci eminamente…NIMIC – tema filmului fantastico-profetic “The NeverEnding Story” (1984). “Ce este nimicul?” – “Este GOLUL care rămâne” (suveran în viaţa planetei, care însă tot mai multora le va stârni impresia de “progres”)…după ce se “topesc” imaginaţia, creativitatea, solidaritatea, bucuria şi mai ales…speranţa.