Williams: "Toyota au influentat venirea lui Nakajima"

Publicat miercuri, 23.04.2008 13:16 de Daniel Popescu

Patrick Head a confirmat speculatiile ca Toyota au influentat echipa Williams intr-o anumita masura sa semneze un contract cu Kazuki Nakajima.

Nakajima a facut parte pentru o lunga perioada de timp din Programul de Dezvoltare pentru Piloti al echipei Toyota, iar recent au aparut numeroase speculatii ca a semnat cu Williams pentru 2008 datorita colaborarii dintre echipa lui Frank Williams si gigantul japonez.

Toyota este furnizorul oficial de motoare pentru Williams, iar copropietarul echipei, Patrick Head, a confirmat ca Nakajima a semnat la recomandarea niponilor.

"Toyota au influentat in mod evident decizia, dar numai partial, pentru ca daca nu eram convinsi ca este suficient de bun pentru noi nu am fi semnat cu el, indiferent ce recomandari ar fi avut", a declarat Head pentru Motorsport Aktuell.

Totusi, Head insista ca japonezul are valoarea necesara pentru a concura in Formula 1, desi a comis numeroasee erori in sezonul sau de debut. "Este adevarat, Kazuki a facut cateva greseli, dar el a invatat din ele si are un mare potential. Cred ca acesta este lucrul care conteaza cel mai mult", a mai spus Head.

  • alecstm, joi, 24.04.2008 12:36
    :))

    eu am zis asta de acum 2 luni si nu stiu cine m-a crezut.