Williams testează un sistem de evacuare pentru 2012

Publicat marţi, 15.11.2011 13:56 de Daniel Popescu

Williams foloseşte testele de la Abu Dhabi pentru a evalua sistemul de evacuare pe care îl va utiliza în sezonul 2012.

Aproape fiecare echipă de top profită de sesiunea de teste de la Abu Dhabi dedicată tinerilor piloţi pentru a evalua noi componente în perspectiva sezonului următor al Formulei 1, însă Williams a ridicat miza printr-un nou sistem de evacuare.

Începând din sezonul viitor, evacuările trebuie poziţionate vizibil pe monopost în mod obligatoriu, cu scopul de a împiedica evacuarea gazelor de eşapament prin eleronul spate, motiv pentru care nu este exclus ca şi alte echipe să încerce ceva similar în următoarele zile.

"Orice oportunitate pe circuit este foarte importantă, pentru că învăţăm. Încercam să rezolvăm în mod constant problemele pe care le-am avut în acest sezon. Pentru acest test, avem câteva componente care vor influenţa comportamentul pneurilor şi alte componente atât pentru acest an, cât şi pentru anul viitor", a precizat Mark Gillan, şeful operaţiunilor de cursă.

Williams a avut parte de cel mai slab sezon din istoria echipei şi a câştigat doar cinci puncte în acest sezon, ocupând un modest loc nouă în clasamentul constructorilor. Este foarte probabil ca monopostul de anul viitor să aibă o înfăţişare radical diferită, mai ales că echipa a schimbat din temelii conducerea tehnică, iar Mike Coughlan a preluat funcţia de director tehnic.

Via | ESPNF1