Williams îşi întăreşte departamentul tehnic

Publicat marţi, 28.06.2011 11:36 de Daniel Popescu

Williams a anunţat că Jason Somerville este noul şef al departamentului de aerodinamică, în timp ce Mark Gillan a preluat funcţia de şef al operaţiunilor de inginerie.

Williams continuă programul de restructurare majoră a departamentului tehnic început recent prin recrutarea a doi ingineri de top.

Astfel, Jason Somerville va deveni şeful departamentului de aerodinamică începând din 15 august, revenind astfel la echipa pentru care a mai lucrat în perioada 1997-2002, înainte de a lucra pentru Toyota şi Renault.

La rândul său, Mark Gillan va prelua conducerea operaţiunilor de inginerie la Williams în luna octombrie, după ce pe parcursul carierei a mai lucrat la Toyota, McLaren, Jaguar şi Red Bull. Cele două noi achiziţii ale britanicilor întregesc structura de conducere alături de Mike Coughlan, adus recent la echipa ca şef al inginerilor. Cei trei se vor ocupa prepoderent de dezvoltarea monopostului FW34 pentru sezonul 2012 al Formulei 1.

"Williams îi primeşte cu bucurie pe Jason şi Mark în cadrul echipei. Ei aduc talent, experienţă şi abilitaţi foarte bune. Simţim că, împreună cu Mike Coughlan, Jason şi Mark pot forma conducerea tehnică potrivită pentru a duce echipa mai departe pe măsură ce luptăm pentru a reveni în fruntea grilei de start", a precizat Frank Williams, şeful echipei britanice.

Schimbările radicale în structura de conducere a echipei survin după demisiile directorului tehnic Sam Michael şi şefului de aerodinamică Jon Tomlinson, care vor intra în vigoare la finalul acestui sezon.

Via | Williams