Williams foloseste un nou supercomputer pentru tunelul de vant

Publicat marţi, 17.07.2007 15:44 de Daniel Popescu

Lenovo, sponsorul principal al echipei Williams, a anuntat ca a instalat un nou supercomputer care va fi utilizat la tunelul de vant al echipei. Sistemul are o performanta de 8 teraflopi, fiind de 4 ori mai puternic fata de predecesorul sau.

"Aerodinamica joaca un rol esential in a determina cat de competitivi suntem pe fiecare circuit in parte. Noul supercomputer de la Lenovo ne va da posibilitatea sa testam mai multe posibilitati de design intre curse, iar asta va creste rata de dezvoltare a echipei si implicit performanta masinilor"

, a declarat Alex Burns.

Vicepresedintele Lenovo, Deepak Advani, a spus la randul sau ca supercomputerul demonstreaza capabilitatile companiei in cadrul parteneriatului cu Williams. "Computerul dezvoltat pentru Williams este ultima dovada a capacitatii Lenovo in acest domeniu. Suntem bucurosi sa propunem echipei Williams un supercomputer cu ajutorul caruia sa ramana competitivi in ceea ce priveste tehnologia", a precizat Advani.

  • stroakle, marţi, 17.07.2007 18:36
    If...

    Super treaba asta... daca-ar avea astia si un computer sa-i ajute in cursa, bine-ar mai duce-o... Oricum, tot e bine ca nu stau pe loc. Poate aduc si podium-uri, sa mai "amestece" un pic cartile.