Williams au renuntat la testele de la Barcelona

Publicat duminică, 03.02.2008 13:26 de Daniel Popescu

Williams au abandonat testele de la Barcelona cu o zi mai devreme, intrucat nu au reusit sa rezolve problemele intampinate vineri la aripa fata a monopostului FW30.

"Am avut o problema de fiabilitate a aripii fata in timpul testelor de la Barcelona. Nu am putut implemanta o solutie pe termen scurt, asa ca am decis sa revenim la fabrica pentru a rezolva problema la timp pentru testele de la Jerez"

, a declarat un purtator de cuvant al team-ului.

Kazuki Nakajima a suferit un accident in prima zi de teste de vineri, monopostul sau izbindu-se violent de glisierele de protectie dupa ce japonezul a pierdut controlul volanului. Ulterior, echipa a constat ca problema era legata de montarea defectuoasa a aripii fata.

Noile componente au ajuns la Barcelona sambata dimineata si echipa si-a reluat testele, insa oficialii team-ului condus de Frank Williams au considerat ca problema nu a fost rezolvata in totalitate. Astfel, ei au decis sa impacheteze si sa revina la fabrica din Grove, Marea Britanie, pentru a gasi o solutie adecvata la aceasta problema pana la testele de la Jerez de saptamana viitoare.

Problemele la aripa fata vin dupa un inceput impresionant al echipei Williams in testele din aceasta iarna, FW30 demonstrand pe pista ca reprezinta un mare pas inainte fata de predecesorii sai.