Williams: "2012 reprezintă un nou început"

Publicat marţi, 07.02.2012 13:12 de Daniel Popescu

Sezonul 2012 reprezintă un început cu adevărat nou pentru Williams după schimbarea conducerii tehnice şi a furnizorului de motoare.

Williams a prezentat luni dimineaţă în paddock-ul de la Jerez noul monopost FW34, care în opinia cofondatorului Frank Williams reprezintă un nou început pentru echipa britanică.

Motivele sunt numeroase: confondatorul Patrick Head a părăsit echipa de Formula 1, directorul tehnic Sam Michael a fost înlocuit de o echipă complet nouă de ingineri condusă de Mark Gillan şi Mike Coughlan, iar noul furnizor de motoare este Renault, echipa urmând să utilizeze aceleaşi unităţi ca şi campioana mondială Red Bull Racing.

În plus, echipa l-a înlocuit pe Rubens Barrichello cu Bruno Senna, finalizând astfel un tablou complet de schimbări înaintea campaniei care va începe în lună martie.

"Uitându-te la echipa Williams de astăzi poţi spune că este un nou început. Avem un nou monopost, o nouă linie de piloţi, un nou motor şi un nou personal tehnic. De asemenea, avem noi parteneri care s-au alăturat echipei în ultimele luni şi [...] sper să aibă o experienţă valoroasă alături de noi. Echipa a avut o iarnă bună la fabrica şi ne simţim pregătiţi şi puternici pentru lupta", a declarat britanicul.

Indiferent de modul în care va începe noul sezon, Gillan consideră că este esenţial ca Williams să dezvolte monopostul pe tot parcursul sezonului.

"Este obligatoriu să demonstrăm o îmbunătăţire continua în performanţă şi să oferim rezultate pe parcursul sezonului. Cei de la fabrică au muncit extrem de greu în iarna pentru a se asigura că monopostul îşi îndeplineşte obliectivele pentru design, construcţie şi teste. Vom munci din greu cu piloţii noştri tineri pentru a maximiza potenţialul lui FW34", a precizat el.

Via | Williams