Webber vrea să-şi ia licenţă de pilot de avioane

Publicat joi, 30.06.2011 16:52 de Daniel Popescu

Mark Webber a dezvăluit că va face cursuri pentru a dobândi licenţa de pilot de avioane de linie.

Mark Webber, unul dintre piloţii echipei Red Bull Racing, a anunţat joi în cadrul unei conferinţe de presă că intenţionează să devină pilot de avioane pentru a-şi urma pasiunea pentru această industrie.

Australianul a luat această decizie după ce a avut oportunitatea inedită de a testa în simulator un Airbus A380, cel mai mare avion de pasageri din lume, pe deasupra circuitului Alkert Park din Melbourne. El va urma cursurile de zbor la Qantas, compania aeriană australiana pentru care este ambasador la nivel global.

"Zborurile m-au pasionat întotdeauna. A fost foarte emoţionant să am oportunitatea de a zbura pe deasupra circuitului Albert Park într-un simulator Qantas B737 la începutul acestui an şi asta mi-a consolidat pasiunea de a pilota un avion într-o zi. Aceasta este o nouă provocare pentru mine şi, ca Ambasador Qantas, mulţumesc echipei Qantas pentru sprijinul acordat şi pentru ca voi învăţa de la cei mai buni", a declarat el.

Via | ESPNF1

  • Bobu, joi, 30.06.2011 19:52

    Webber ar face orice ca sa fie mai rapid decat Vettel...

  • El Sol, vineri, 01.07.2011 11:07
    Eronat

    Daniele, ai cam scrantit-o cu traducerea. Simulatorul se cheama Qantas B737, si acest B737 ar fi trebuit sa iti dea de gandit. B-ul probabil vine de la Boeing, sa nu mai vorbesc de 737le caracteristic. Ce se zice in articolul original este ca Webber a avut sansa sa stea in cabina pilotilor intr-un 380, de unde probabil este si poza. Dar diferenta intre doar a sta intr-un scaun si a pilota avionul propriu-zis este ca intre a incerca sa traduci un articol si a-l scrie de la zero.