Webber renaşte competiţia caritabilă din Tasmania în 2011

Publicat joi, 02.12.2010 14:49 de Daniel Popescu

Mark Webber va organiza din nou anul viitor competiţia sportivă caritabilă din Tasmania după o pauză de 2 ani.

Mark Webber a lansat o competiţie sportivă caritabila în 2004, iar din 2006 această a avut loc în Tasmania. Participanţii concurează în diverse probe precum alergare, ciclism sau caiac-canoe, iar pe parcursul a trei ani pilotul echipei Red Bull Racing a reuşit să strângă fonduri caritabile în valoare de peste 1 milion de dolari, pe care i-a donat unei fundaţii pentru bolnavii de leucemie.

La ediţia din 2008, australianul a suferit un accident de bicicletă după ce a fost lovit de un autoturism de teren, din această cauză ratând pregătirea fizică pentru sezonul 2009 al Formulei 1.Ulterior, evenimentul a fost anulat in 2009 si 2010.

Cu toate acestea, Webber a decis să organizeze din nou aceasta competiţie începând de anul viitor, după ce a semnat un contract pe 3 ani cu guvernul din Tasmania.

"Este o veste fantastică pentru Tasmania şi îl primim înapoi pe Mark Webber ca unul dintre cei mai mari ambasadori ai statului. Traseul competiţiei va fi realizat nu numai pentru a testa atleţi de elită, ci şi pentru a oferi oportunitatea entuziaştilor cu spirit de aventură să concureze. La fel ca în anii trecuţi, ne aşteptăm să atragem un număr de celebrităţi, atleţi de elită şi vizitatori de rang înalt, ca participanţi sau sponsori", a declarat Michelle O’Byrne, ministrul turismului din Tasmania.

Ediţia 2011 a Tasmania Challenge va avea loc pe parcursul a 4 zile în perioada 5-8 decembrie. Webber este recunoscut drept unul dintre cei mai generoşi piloţi din Formula 1, fiind implicat în numeroase campanii umanitare.

Via | Formula1