Webber: "O victorie la Monza ar demoraliza Ferrari si McLaren"

Publicat joi, 08.09.2011 15:07 de Daniel Popescu

Mark Webber considera ca o victorie Red Bull la Monza ar reprezenta un soc psihologic pentru Ferrari si McLaren.

Red Bull Racing este foarte aproape sa-si adjudece pentru al doilea an consecutiv ambele titluri mondiale, insa campioana mondiala nu este ferita de slabiciuni.

La Monza, pe cel mai rapid circuit din calendarul competitional, Red Bull nu a terminat niciodata in istorie pe podium, motiv pentru care Ferrari si McLaren privesc cu incredere spre aceasta cursa. Tocmai de aceea, Mark Webber crede ca o eventuala victorie a celor de la Red Bull in acest weekend ar reprezenta un soc psihologic pentru cele doua rivale.

"McLaren si Ferrari vor merge la Monza in acest weekend gandindu-se ca vor avea o sansa mai buna ca niciodata sa ne invinga. Asa ca daca putem obtine un rezultat bun in acest weekend ar fi similar cu ceea ce in fotbal este cunoscut sub numele de 'meci de sase puncte', cand invingi echipa cu care lupti pentru acelasi obiectiv. Si nu ne-ar ajuta doar din punct de vedere matematic; ar fi o lovitura psihologica uriasa pentru rivalii nostri in acest punct al campionatului", a declarat australianul in cadrul unui editorial pentru BBC Sport.

Intrebat daca printr-o victorie a celor de la Red Bull intelege inclusiv una obtinuta de coechipierul sau Sebastian Vettel, Webber a replicat:

"Sunt inca in lupta pentru titlu cu Vettel, chiar daca la mare distanta in spate pe locul doi, asa ca nu este bine pentru mine daca castiga la Monza. Dar in ansamblu, pentru echipa, ar fi minunat. Destul de curand, altii vor ramane fara curse la dispozitie", a mai precizat el.

Via | BBC Sport

  • Mms, joi, 08.09.2011 15:40

    Sincer nu cred ca ar demoraliza cele doua echipe.Desi Red Bull castiga de fiecare data,in aceasta perioada obiectivul celorlalte echipe nu mai este acela de a castiga,caci stiu ca totul este compromis,campionatul mai exact. Ei se concentreaza acum sa testeze,cum ar veni,sa vada care le sunt slabiciunile si sa revina in sezonul urmator cu o masina multa mai buna,sa nu mai faca greseli(aici ma refer de exemplu la Ferrari). Cum campionatul nu s-a terminat si trebuie sa termina in forta..incearca ba Alonso,ba Button sau Hamilton sa castige,doar pentru a termina cu fruntea in sus si a-si arata calitatea de piloti,nu ca vai de mine ar avea sperante la titlu. De aceea,nu cred ca inca o victorie a lui Vettel i-ar distruge psihic..cred ca cel demoralizat ar fi tot Webber care,dupa cum sustine,inca se afla in batalia pentru titlu si conduce aceeasi masina cu a lui Vettel,aparent,deci n-ar avea nicio scuza.