Webber: "Nu am vrut niciodată să plec de la Red Bull"

Publicat miercuri, 15.12.2010 09:59 de Daniel Popescu

Mark Webber susţine că nu a intenţionat niciodată să părăsească Red Bull, în ciuda numeroaselor conflicte verbale cu echipa pe parcursul anului.

Mark Webber a avut şanse matematice la titlul mondial până în ultima cursă a sezonului, însă australianul a avut numeroase opinii contrare cu şefii Red Bull Racing pe tot parcursul anului.

Printre altele, Webber s-a simţit nedreptăţit în urma duelului cu coechipierul său Sebastian Vettel de la Istanbul, de decizia echipei de a-i oferi germanului singura aripă faţă de specificaţie nouă la Silverstone sau de "favorizarea emoţională" a acestuia, iar toate aceste lucruri au condus la speculaţii că cele două părţi vor încheia colaborarea la finalul anului. Totuşi, pilotul Red Bull Racing susţine că nu a intenţionat niciodată să plece de la echipă, ci a dorit doar să-şi exprime frustrările în mod public.

"Niciodată nu m-am gândit să plec în altă parte, pentru că ştiam că am lucruri de rezolvat aici. Cu toţii am învăţat multe în acest an despre cum să fim consecvenţi în frunte la acest nivel. Ferrari şi McLaren au avut fisurile lor cu doi piloţi competitivi, şi nu vorbesc despre Lewis Hamilton şi Fernando Alonso cu câţiva ani în urmă. Ferrari este prin zonă de 50 de ani, Red Bull de cinci minute, aşa că am învăţat multe în acest an. Şi ştiu că putem trece peste dureri şi să privim înainte."

"Aşa că niciodată nu mi-a trecut prin minte că trebuie să plec în altă parte. Cred că reacţia echipei a fost dură pentru că echipa a făcut o treabă atât de bună pentru a ne oferi şansa să ne descurcăm foarte bine. Este foarte, foarte rar când se întâmplă aşa ceva şi de aceea au avut reacţia pe care au avut-o", a declarat australianul în cadrul unui amplu interviu acordat postul de radio BBC.

Webber insistă că cea mă bună abordare este să semneze contracte pe un singur sezon, sugerând că se va retrage din Formula 1 în momentul în care nu va mai fi capabil să concureze la cel mai înalt nivel.

"Mă concentrez doar pe următoarea cursă. Discuţiile despre contracte au loc mereu şi ori vrei, ori nu vrei. Vreau să vreau, să fiu "înfometat", motivat şi determinat să concurez. Anul trecut a decurs bine şi sper să fie la fel şi anul viitor. Vom vedea ce se va întâmpla în 2012. Important este să termin în top. Nu vreau să fiu bătut de băieţi de care nu cred că ar trebui să fiu învins", a mai precizat el.

Via | BBC

  • maryo37, miercuri, 15.12.2010 15:45

    Pai, unde sa plece? Oare il vrea cineva?:)) A avut sansa la titlu pentru ca echipa i-a oferit cea mai buna masina... Dar Webber e la ani lumina de ceea ce ar trebui sa fie un campion mondial:)) I s-a urcat la cap sansele... Daca in 2010 nu a reusit sa castige, in 2011 cu Vettel campion in echipa, nu are nicio sansa! ZERO SANSE PENTRU WEBBER! WEBBER - OUT!

  • Oana, marţi, 21.12.2010 10:18
    maryo37

    In tradevar eu sunt fan Vettel dar asta nu inseamna ca Webber nu o s-al inreaca...Webber a avut masina mai prosta k Vettel si totusi s-a mentinut in top 5 si a avut foarte multe sanse la campionat....Asa ca nu mai judeca pilotii