Webber: "Noile reguli FIA nu ne-au afectat deloc"

Publicat sâmbătă, 25.09.2010 12:49 de Daniel Popescu

Mark Webber consideră că înăsprirea regulamentului FIA în privinţa flexibilităţii podelei nu a afectat în niciun fel performanţele monopostului Red Bull.

McLaren a aşteptat cu nerăbdare să afle performanţele de care sunt capabili rivalii de la Red Bull în antrenamentele din Singapore, oficialii britanici considerând că echipa austriacă va fi afectată de noul regulament impus de FIA în privinţa flexibilităţii aripii fata şi a podelei.

Totuşi, Mark Webber a fost cel mai rapid în prima sesiune, iar Red Bull şi-a dominat categoric adversarii în a doua sesiune, când Sebastian Vettel a fost cu peste o secundă mai rapid decât piloţii celorlalte echipe. În acest context, Webber susţine că performanţele monopostului Red Bull nu sunt afectate în niciun fel de noile teste, însă consideră că Ferrari şi McLaren sunt de asemenea foarte puternice.

"Ne chinuim cu noile reguli!", a glumit australianul în paddock-ul din Singapore. "Ştiam că nimic nu se va schimba în această privinţă. Ferrari arată în continuare rapizi, aşa că nu ne aşteptam să fim mai lenti aici decât la Budapesta (n.r - ultima cursă premergătoare noilor teste FIA)."

"Alţi oameni au propriile lor idei în privinţa modului în are vor îmbunătăţi monoposturile, dar noi încercam să facem asta întotdeauna. Sâmbătă, McLaren ar putea obţine pole-ul, aşa că vom vedea unde ne aflăm. Dar noi ştim unde suntem, unde vom fi şi ştim că avem băieţi inteligenţi care fac lucrurile potrivite la timpul potrivit. Monopostul nostru nu a ratat niciun test în acest an. Testele se schimba, dar noi continuăm să dăm totul", a explicat el.

Via | Autosport

  • F1-zone, sâmbătă, 25.09.2010 13:09
    Webber

    Era de asteptat. Hai baieti.