Webber: "Contestatarii noştri ar trebui să ne laude"

Publicat miercuri, 04.08.2010 15:01 de Mircea Meșter

Mark Webber susţine că invenţiile ingenioase care fac un monopost mai rapid ar trebui lăudate, nu contestate.

Mark Webber susţine că acuzele aduse Red Bull şi monopostului pe care echipa austriacă îl aruncă în luptă în acest sezon de Formula 1 sunt nejustificate. "Maşina a trecut întotdeauna de testele FIA", le răspunde Webber contestatarilor care susţin că monopostul echipei este neregulamentar.

"Atunci când unora nu le convine ce văd pe cronometru, aceştia trebuie să-şi justifice poziţiile pe care le au în celelalte echipe. Oamenii noştri s-au chinuit să deseneze o maşină în spiritul regulamentului", anunţă Webber, prospăt urcat pe prima poziţie a clasamentului piloţilor.

Australianul susţine că soluţiile ingenioase care apar în Formula 1 nu trebuie înjurate, ci aplaudate. "Unele echipe au realizat unele lucruri, alte echipe au făcut altele. McLaren a inventat F-Duct, care e o idee senzaţională. Noi am întors lumea pe jos pentru a dezvolta o maşină foarte bună, iar acest lucru a presupus resurse importante. Dar asta e Formula 1. Suntem mai mult decât mulţumiţi de maşina noastră şi putem să dormim bine fără probleme noaptea. Nu ar trebui să penalizezi niciodată invenţii ingenioase şi oameni care îşi fac treaba foarte bine. Întotdeauna există lucruri noi care aşteaptă să fie dezvoltate", încheie Webber.

  • Florin, miercuri, 04.08.2010 19:52
    Weber

    Daca mai castiga o cursa si mai scoate vreo cateva de 2 iese campion mondial cu tot Vettel-ul lor. Succes Weber.

  • MR.F1, miercuri, 04.08.2010 22:07
    Webber!!!

    as vrea ca el sa fie anul acesta ChampionMF1...merita tipul. Vett are cind, mai are putin sa invete cite cv, de rapid e rpid insa asta nu e tot...Deci, Webber go go gooo!!!

  • ccmax, joi, 05.08.2010 09:16
    Webber

    Ar fi super pentru Webber ca castige campionatul anul acesta. Ar fi incununarea intregii cariere si dupa cum conduce si se comporta, personal cred ca ar merita.

  • michael_schumacher, joi, 05.08.2010 12:19
    Schumy fan 4 ever

    Va laudam, va admiram si va sustinem pentru entuziasmul, pasiunea, determinare, constanta si inventivitatea de care ati dat dovada atat anul trecut (a doua jumatate) cat si anul acesta minus incidentele din cadrul echipei care date fiind circumstantele erau inevitabile. Va multumim pentru spectacol! Meritati sa castigati.

  • jbm, joi, 05.08.2010 19:35
    Webber

    Dupa parearea mea chiar si daca nu iese campion mondial Webber a demonstrat ca este un pilot mult mai bun decat Vettel in ciuda tuturor deciziilor celor de la Red Bull care au avut alte planuri.